El regidor d'Aigües afirma que l'Equip de Govern està cercant finançament per a solucionar la problemàtica del canal de pluvials de Ciudadmar

José Vicente Muñoz: “Actualment estem a l'espera de la contestació per part de la Diputació sobre la subvenció que van aportar per a la realització d'est projecte”
Imagen 1
El regidor delegat d'Aigües, José Vicente Muñoz, ha afirmat respecte a la problemàtica del canal de pluvials de Ciudadmar que l'Equip de Govern està esperant per a veure com es finança el projecte que solucionarà aquest problema. Concretament es barreja l'eliminació del canal i la construcció d'un tanc de tempestes: “Actualment estem a l'espera de la contestació per part de la Diputació sobre la subvenció que van aportar per a la realització d'aquest projecte, i en cas que aquesta no fóra positiva, des de l'Equip de Govern s'establirien els mecanismes per a finançar aquest projecte que considerem prioritari per a millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans. Concretament es tractaria des d'aportacions municipals fins a fons de l'empresa mixta”.

José Vicente Muñoz ha apuntat també que ja coneixia aquesta problemàtica, ja que la gerència d'Aigües de Sagunt els va transmetre que “aquest canal és l'eixida del col·lector de pluvials que arreplega la pluja de l'avinguda Mediterrani des de l'encreuament amb l'Avinguda Camp de Morvedre fins al riu Palancia. Les aigües que aboca són per tant pluvials. No obstant açò se'ns va comunicar que és més probable que el col·lector tinga algunes infiltracions d'aigua de nivell freàtic”.

Tal com assenyala Muñoz, la solució per la qual aposta l'Equip de Govern és l'eliminació del canal i la construcció d'un tanc de tempestes, amb el que a més d'eliminar l'actual problema contribuiria de forma molt important a la minimització dels efectes de les pluges torrencials que periòdicament afecten al municipi. No obstant açò, el regidor d'Aigües afirma que la construcció del tanc té un problema doble: “D'una banda s'hauria de realitzar dins de la zona marítima terrestre, amb el problema de l'obtenció d'autoritzacions i per una altra el seu elevat cost, difícil d'assumir des de l'empresa”.

L'Equip de Govern es va plantejar la possibilitat de cercar subvencions per a la seua execució i per part d'Aigües es va realitzar un projecte que va ser presentat el passat mes de gener per a l'obtenció d'una subvenció de diputació. José Vicente Muñoz ha conclòs que: “De tota aquesta problemàtica, així com de les vies de solució va ser informat el consell d'administració de l'empresa, tant en els consells d'octubre de 2015, com en el de març de 2016, on en l'informe aportat per la gerència s'establien tant els problemes com els passos donats per a solucionar-los”.