El regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, assisteix a la junta general de la Xarxa Joves.net

L'Ajuntament de Sagunt és un dels setze municipis que formen aquesta xarxa que coordina les polítiques per a joves de les administracions locals


Guillermo Sampedro, regidor de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt, va acudir a la junta general de la Xarxa Joves.net celebrada a Torrent on es va triar al regidor de Joventut de Mislata, Toni Arenas, com a nou president.

La Xarxa Joves.net s'ocupa de coordinar les polítiques per a joves mitjançant la formació dels professionals i tècnics de joventut dels ajuntaments. De la mateixa manera, també duu a terme iniciatives relacionades amb la formació, l'ocupació, l'oci, la sensibilització en temes de salut i prevenció o la informació juvenil gràcies a la seua potent xarxa de corresponsals.

Sampedro, com a regidor de Joventut ha declarat que “tot el que siga fer polítiques de joventut en comú ho veiem positiu i des de Sagunt, que ja porta uns quants anys en aquest consorci, anem a tractar de consolidar aquesta presència i fer que altres municipis de la comarca, que no hi ha cap, s’adereixen”.

Actualment, aquesta xarxa d'ajuntaments de l'àrea metropolitana té com a objectiu continuar amb el seu creixement i que el seu treball siga cada vegada més visible, respectat i valorat per les administracions supramunicipals. Advoquen per ampliar la col•laboració amb universitats, mancomunitats, l'IVAJ i la Diputació de València.

Setze són els municipis dels quals es compon la Xarxa Joves.net: Mislata, Alaquàs, Albail, Aldaia, Almussafes, La Pobla de Farnals, Montcada, Paterna, Picanya, Picassent, Quart de Poblet, Sagunt, Silla, Sedaví, Torrent i Xirivella. Pretenen que pròximament s'adherisquen més localitats fins a arribar als 20 o 22 municipis.

A més del nou president, en la passada sessió constitutiva es va triar als dos vicepresidents de Joves.net Nadia Marín (Torrent) i Óscar García (Alaquàs), que ocuparan el càrrec durant els pròxims quatre anys. La comissió executiva la completen els vocals Irene Ruiz (Montcada), Mario Guillén (Picanya), Davinia Calataiud (Almussafes), Jaume Sobrevela (Picassent), Gemma Taberner (Aldaia) i Borja García (Quart de Poblet), tots ells del Partit Socialista excepte la regidora d'Aldaia, que pertany a Compromís.