El regidor de Manteniment i el d'Urbanisme es reuneixen amb els veïns de l'Associació del Raval

L'objectiu de la reunió és explicar als veïns la situació en la qual estan les obres del carrer València on recentment es van trobar restes arqueològics
Imagen 1Imagen 2
 
El regidor delegat de Manteniment, Josep María Gil, i el regidor delegat d'Urbanisme, Pablo Abelleira, s'han reunit amb els veïns de l'Associació del Raval per a explicar-los la situació en la qual estan les obres del carrer València on recentment es van trobar restes arqueològics i que l'ajuntament no té res a veure amb la paralització de les mateixes.

El carrer, es troba en una Zona de Protecció Arqueològica definida en el Pla General d'Ordenació Urbana de Sagunt. Es tracta d'una zona amb clars antecedents arqueològics com és el cas de les restes de calçada i domus romana recuperats en l'avinguda País Valencià o en la Casa dels Peixos en l'antic cinema Marvi, tots dos llocs en valor recentment.
 


 
Tal com ha explicat el regidor de Manteniment, Josep María Gil: “L'empresa, unilateralment, ha suspès provisionalment les obres, però l'ajuntament ja ha presentat les al·legacions pertinents perquè l'empresa continue treballant, ja que pot treballar en l'altre costat que no està afectat per les restes arqueològics que s'han trobat i que algun d'ells són de gran importància. La Conselleria no ha paralitzat les obres, i per tant, poden continuar sense problemes, ja que si calguera modificar qualsevol cosa ho faríem. De fet ja s'han presentat algunes modificacions quant a la xarxa de pluvials que en algun tram havia d'estar en la superfície en lloc d'enterrada”. 

Als veïns, se'ls ha informat que poden demanar de forma individualitzada una exempció parcial de les taxes pels guals permanents que tenen per a aparcar els cotxes. D'altra banda, per a facilitar l'aparcament s'ha traslladat, provisionalment, la parada que hi havia al final de l'avinguda País Valencià perquè ací puguen aparcar els cotxes sense tenir cap tipus de problema. A més els regidors han escoltat les propostes que han fet sobre embornals per a evitar que l'aigua que puga baixar del carrer Lliria i genere problemes. 

Josep María Gil, també ha expressat que: “Ens hem compromès també amb els veïns al fet que quan tinguem més notícies, esperem que siga la setmana vinent, després de una reunió amb els tècnics i l'arqueòloga, li'l comunicarem i que intentarem evitar més retards, ja que les obres estaven molt pròximes a la seua finalització, en 4 o 5 mesos podria haver-se acabat, però se'ls ha donat 9 mesos perquè es concloga de la forma adequada”.

Dilluns que ve, hi ha programada una reunió amb el gerent de l'empresa perquè des de l'Equip de Govern se'ls traslladen totes les inquietuds al gerent ja que tal com ha declarat el regidor de Manteniment: “Considerem que la direcció tècnica no ha estat a l'altura. De fet els veïns ens certifiquen que comentaven que la culpa de la paralització havia sigut de l'ajuntament, quan aquesta afirmació és totalment incerta, perquè hem fet els tràmits administratius amb l'empresa, els que tocava fer, i de forma urgent, comunicant-los modificacions i adaptant-les perquè les obres puguen finalitzar de la millor forma possible”.