El servei de socorrisme realitza amb èxit un simulacre de salvament en la platja d’Almardà

L'operatiu va ser coordinat per membres del servei de salvament, Policia Local de Platges
 El servei de socorrisme i salvament marítim de l'Ajuntament de Sagunt ha realitzat amb èxit un simulacre de rescat en la platja d’Almardà amb la finalitat de comprovar l'eficàcia dels protocols d'actuació. El simulacre, organitzat per la delegació de Platges i supervisat pel seu delegat, José Vicente Muñoz, ha complit amb els temps estipulats per a esta tipus d'operació de rescat.

 

El simulacre ha consistit en el rescat d'un xiquet avistat mentre s'ofegava. Ha sigut traslladat a la vora inconscient, on se li ha practicat la respiració cardiopulmonar. El xiquet ha recuperat la consciència i ha sigut traslladat en ambulància a l'hospital. El temps de resposta ha sigut de 2 minuts i 5 segons des de l’avistament del jove fins al seu trasllat a l'ambulància.

 
 

El dispositiu que ha participat en el simulacre estava format per 6 policies locals, 5 socorristes, un metge i el conductor d’ambulància. A més, s'ha utilitzat l'embarcació de la Policia Local per a este simulacre, així com una moto aquàtica i cinc quads. Durant l'estiu es realitzen entre 2 i 4 exercicis de simulacre per a millorar els temps de rescat.