El servei de socorrisme realitza un simulacre en l'espigó de Ciutat Mar

En el simulacre han participat agents de la policia local, protecció civil i els serveis de salvament
Imagen 1Imagen 2
Aquest matí a les dotze del migdia, el servei de salvament i el servei de policia de platges han coordinat l'operatiu de rescat amb la finalitat de comprovar l'eficiència i els protocols d'actuació. El simulacre s'ha realitzat amb èxit, complint els terminis de temps estipulats, i s'ha desenvolupat en l'espigó Nord, situat enfront de Ciudad Mar. La regidora de la Policia Local, Roser Maestro, ha supervisat tot l'operatiu juntament amb el tècnic de platges, Erick Bichet.
 

El simulacre ha començat amb l'avís d'un socorrista, situat en la torre de vigilància que està front Ciutat Mar, que ha informat que era necessària una intervenció de rescat. En qüestió de 40 segons, una moto aquàtica amb un socorrista s'ha endinsat en l'aigua, i cinquanta segons més tard ha arribat fins a la víctima. Aproximadament dos minuts després, els serveis de salvament han realitzat els primers auxilis en la zona de la riba acordonada pels agents de policia local i protecció civil. El rescat ha complit amb èxit el temps que estableix la normativa, que ha de ser menys de 4 minuts.
 
 
 
Per primera vegada, en el rescat simulat ha participat un drone que ha efectuat un seguiment a temps real. En l'operatiu s'han coordinat un total de cinc agents de la Secció de Platges de la Policia Local, quatre dels vuit socorristes en actiu durant el matí, un membre de Protecció Civil i un operador de drone d'una empresa externa.