El Splash Sagunt Comic Festival conclou amb quasi 2.000 assistents

El Casal Jove del Port de Sagunt es va omplir d'activitats per a xiquets i joves, presentacions, premis, tallers i un mercat d'editorials i auto-editats que van aconseguir un bon volum de vendes
El regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, i el dibuixant de còmics Paco Roca
 
El Splash Sagunt Comic Festival, organitzat per la delegació de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt, ha conclòs la seua tercera edició amb un gran èxit de convocatòria d'autors, aficionats i editorials. La xifra de visitants s'ha acostat als dos milers d’assistents que van omplir de manera constant el recinte del Casal Jove del Port de Sagunt amb activitats per a xiquets i joves en l'exterior, així com amb presentacions, premis, tallers i el mercat d'editorials i auto-editats que van aconseguir un bon volum de vendes. 
 
El delegat de Joventut, Guillermo Sampedro, ha destacat: “El festival ha sigut tot un èxit. Estem molt satisfets amb l'organització i el nivell de resposta per part del públic. Aquest tercer any ha sigut la consolidació del festival convertint-se en el principal en l'àmbit de la comunitat i en un dels referents en l'estat espanyol. L'any que ve volem seguir creixent i incorporarem novetats i sorpreses”. 
 
El festival, celebrat de divendres a diumenge, va comptar amb la presència de més de trenta autors, els més importants del panorama nacional, que han presentat i signat les seues obres. A més, va tenir el seu moment àlgid amb l'homenatge al gran Carlos Giménez. El seu amic i especialista, Álvaro Pons, va fer un repàs detallat a la seua carrera i el va situar com l'autor dels millors còmics de la història d'Espanya. Giménez, per la seua banda, va agrair el premi Una vida de vinyetes 2015 i va explicar: “Si en alguna cosa sóc bo en aquesta vida és dibuixant còmics i per això ho faig. Tot el que conte és cert perquè jo no sé inventar-me històries i per a mi era important opinar, tenir la meua pròpia veu, que ningú em dirigira”. 
 
Els lliuraments de premis a Daniel Torres; Guillermo, d'Orgull i Satisfacció; a l'editorial La Cúpula, per l'obra internacional Sufragista; a Nadar; o a Paco Roca, Premi Nacional de Còmic, van donar lloc a interessants i diverses xarrades sobre el procés de creació, distribució i edició del novè art en el nostre país. Així com també les presentacions de Sento Llobell i Elena Uriel, Alex Ortiz, Nathalie Bellón, la revista Xiulit, Miguel Ángel Giner i Cristina Durán, entre d’altres, i el debat sobre la visibilitat femenina conduït per Ada Díez. 
 
Els tallers de Toni Cabo, amb els seus personatges de Boro, Moro i Puromoro; el d'Elías Taño, amb el seu mural creat en grup; i el panell d'homenatge al Paracuellos, de Carlos Giménez; queden ara com a testimoniatge viu del que ha ocorregut durant el cap de setmana en el Splash, un festival que comparteixen i gaudeixen majors i grans.
 
El colofó en diferit serà dissabte que ve, 20 de febrer, amb l'actuació dels Pinker Tones presentant en concert el seu particular projecte editorial infantil Rolf & Flor.