El Splash Sagunt Comic Festival se celebra aquest cap de setmana en el Casal Jove

Un dels punts forts d'aquesta iniciativa organitzada per la delegació de Joventut és la programació dedicada al públic infantil

 

El Splash Sagunt Comic Festival, organitzat per la delegació de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt en col·laboració amb l'associació Philip&Sam, se celebra aquest cap de setmana en el Casal Jove del Port de Sagunt i un dels seus punts forts és la programació dedicada al públic infantil. 

El delegat de Joventut, Guillermo Sampedro, ha destacat: “Enguany hem volgut donar-li més importància al públic infantil en el Splash, amb tallers per a xiquets i xiquetes, la presència d'inflables, ludoteca, a més de comptar amb la presentació de la revista Xiulit, l'única per a xiquets i en valencià que es fa en l'actualitat”.

El divendres, 12 de febrer, a la vesprada, s'obrirà la zona de videojocs per a xiquets a partir de 8 anys, en la qual els amics de Homoludicus oferiran les novetats relacionades amb el còmic. A les 18 hores serà la presentació de la revista Xiulit, un tresor per als més xicotets, d'edats compreses entre els 8 i els 13 anys. Es tracta d'una publicació completament escrita en valencià, amb rics i divertits continguts que fomenten l'afició lectora. Per a parlar de tot açò estaran presents el seu editor, Pablo Herranz; Jordi Peidró; Francisco Ruizgo i Sento Llobell, il·lustradors i col·laboradors de la revista.


Les sessions de cinema pensades per al públic més jove es reparteixen entre el divendres a la vesprada i el dissabte al matí, primer amb Memòries d'un zombie adolescent i segon, amb Astérix, la residència dels déus. El dissabte a la vesprada hi haurà servei especial de ludoteca, de 17.30 a 20.30 hores, amb activitats de dibuix, per a aprendre a fer xapes i altres divertides manualitats. Tant el matí del dissabte com el diumenge s'instal·laran inflables per als més xicotets en el pati del Casal Jove. 
 
El diumenge de matí, a les 11.30 hores, una activitat imprescindible és el taller de Boro, Moro y Puromoro que oferirà el creador d'aquests personatges, Toni Cabo, mostrant com cobren vida i com es fa un còmic. 

 

El 20 de febrer, com a fermall d'or al festival, tindrà lloc el concert dels Pinker Tones, una divertida banda de pop barcelonina que ve a presentar el seu projecte infantil amb els personatges Rolf & Flor, creats al costat de l'il·lustrador Miguel Gallardo. 
 
Com cada any, es posa a la disposició del públic el bus Splash que connectarà València amb Sagunt en tres viatges en ambdues adreces al matí i a la vesprada del dissabte, el dia gran del festival, per a facilitar de forma gratuïta l'assistència de tots els afeccionats de qualsevol edat.