El Taller d'Ocupació La Gerència 2 permet continuar amb l’actuació en els edificis de l'antiga Gerència d’AHM

Es tracta d'un programa de formació i ocupació destinat a trenta veïns majors de 25 anys que estaven en situació de desocupació i que han pogut obtenir formació en obra de paleta, jardineria i pintura
El Taller d'Ocupació “La Gerència 2” ha permès continuar amb l'actuació als edificis existents en el recinte de l'antiga Gerència d'Alts Forns del Mediterrani (AHM), que va ser un referent del desenvolupament industrial del Port de Sagunt, i l'adequació dels seus jardins. Es tracta d'un programa de formació i ocupació destinat a trenta veïns majors de 25 anys que estaven en situació de desocupació i que han pogut obtenir formació en tres especialitats: obra de paleta, jardineria i pintura.

L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i el delegat de Promoció Econòmica, José Vicente Muñoz, han lliurat els diplomes als alumnes en un acte en el qual han estat acompanyats de la regidora de Presidència, Teresa García; l'edil de Joventut, Guillermo Sampedro; i la directora del Taller d'Ocupació, Victoria Rams. 
 
L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha destacat: “Des de l'Ajuntament de Sagunt tenim com a prioritat promocionar la formació i l'ocupació. Estem intentant posar les condicions perquè les empreses, que són les que han de crear ocupació, vinguen a la nostra ciutat; i perquè no tanquen les que estan funcionant. L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha destacat: “Des de l'Ajuntament de Sagunt tenim com a prioritat promocionar la formació i l'ocupació. Estem intentant posar les condicions perquè les empreses, que són les que han de crear ocupació, vinguen a la nostra ciutat; i perquè no tanquen les que estan funcionant. Esta és una de les nostres principals preocupacions, però moltes persones i famílies no tenen recursos perquè fa molt temps que van perdre el treball. En este sentit, estem dissenyant plans d'ocupació per arribar a la gent que més ho necessita. Estos tallers d'ocupació ja porten molts anys celebrant-se i proporcionen formació per ajudar a la cerca d'ocupació. La valoració és molt positiva perquè a més hem intervingut en un espai molt emblemàtic com és l'antiga gerència per poder donar-li un altre aspecte. Us donem les gràcies i l'enhorabona i tenim el compromís de continuar treballant en la mateixa línia”.

Per la seua banda el delegat de Promoció Econòmica, José Vicente Muñoz, ha assenyalat: “Des del departament de Promoció Econòmica estem a la vostra disposició després d'aquest taller, per a la vostra formació, ocupació i per a tot el que necessiteu”.
Per dur a terme el Taller d'Ocupació “La Gerència 2” s'ha comptat amb una subvenció de 275.000 euros de la Generalitat Valenciana, que se sumen a l'aportació de 14.200 euros de l'Ajuntament de Sagunt.
 

Quant a obra de paleta, s'han realitzat treballs per rehabilitar les façanes dels edificis, les porxades, les voreres, cornises i la font existent en el passeig. També s'han realitzat labors de col·locació de paviment, tancament de finestres, encofrats, construcció de rampes, reparació de jardineres, col·locació de vorades, allisat de formigó, etc. Pel que fa a jardineria, s'ha netejat el terreny, s'han realitzat plantacions, s'han obert camins i s'han instal·lat boques de reg. En referència a la pintura, s'han realitzat diverses actuacions.

A més de la formació en les tres especialitats, tots els participants han rebut un curs de prevenció de riscos laborals i, concretament, els alumnes de jardineria, una acció formativa sobre tractaments fitosanitaris. A més, també han realitzat una visita al Centre d'Educació Mediambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV) la finalitat de la qual ha estat el foment de la sensibilització cap al medi ambient. Així mateix, s'han format en matèries com a informàtica, igualtat de gènere i inserció laboral.