El taller de marxa nòrdica de la delegació d'Esports reuneix prop de vint persones

Segons afirma el delegat d'Esports, Guillermo Sampedro, la idea és repetir-ho, de matí i vesprada, per reforçar aquest tipus de cursos

El taller de la marxa nòrdica, organitzat per la delegació d'Esports de l'Ajuntament de Sagunt, ha reunit a unes vint persones que han pogut beneficiar-se dels avantatges que ofereix aquest tipus de caminada. Segons afirma el delegat d'Esports, Guillermo Sampedro, la idea és repetir-ho, de matí i vesprada, per reforçar aquest tipus de cursos que es fan dins de les activitats físiques que programa la regidoria. 
 
La marxa nòrdica és un esport que va néixer a Noruega a principis del segle XX. L'objectiu és bàsicament millorar la condició física i poder arribar a l'hivern en un òptim estat físic. La caminada nòrdica es practica bàsicament a la tardor, però també a la primavera. Amb ella es treballa el 90% de la musculatura del cos, especialment les cames, glutis, bessons, esquena i pit. També millora el to muscular, amb el que s'aconsegueix modelar el cos; incrementa el desgast de greixos fins a un 80%; crema un 10% més de les calories que es cremarien normalment; millora la capacitat cardiovascular i l’oxigenació; i el fet de recolzar-se sobre bastons redueix la pressió sobre els genolls. En general, practicar la marxa nòrdica millora la mobilitat del coll i la part superior de la columna i enforteix l'esquena i els braços.