El Teatre Romano acollirà el primer concurs de batucadEs del festival “Percumón”

El concurs tindrà lloc dissabte que ve, 4 de juny, a partir de les 19.30 hores
Imagen 1
El Teatre Romano de Sagunt serà l'escenari del primer concurs de batucades del Festival Internacional de Percussió “Percumón” que es desenvoluparà durant aquest setmana en la ciutat. El concurs que s'emmarca dins de la programació de la programació de  “Teatre Romà en Marxa” impulsada per la delegació de Cultura, tindrà lloc dissabte que ve, 4 de juny, a partir de les 19.30 hores. 

La presència de Roberta i Marivaldo Païm, mestres brasilers, i Yoel Páez, mestre cubà, són una aposta segura que ha captivat a més de 400 percussionistes que ja han confirmat la seua assistència. El concurs en el qual competiran deu batucades de nivell nacional, ho obrirà una batucada amb xics amb Síndrome de Down, serà presentat per Diego Varea i conclourà amb una actuació de Green Gos Batukada.

“Percumón”, igual que Green Gos Batukada, porta intrínsec un caràcter social que en aquesta ocasió s'ha traduït en quatre punts. Amb la inclusió de Asprona Timbals, batucada composta majoritàriament per persones amb Síndrome de Down. La disposició de transport adaptat per a accedir al Teatre Romano. La contractació d'un intèrpret de llengua de signes per al concurs. I l'engegada d'un sorteig els beneficis del qual aniran íntegrament destinats a la campanya “Jo sóc Aitor”.

L'Ajuntament de Sagunt i Green Gos Batukada presenten la primera edició del Festival Internacional de Percussió “Percumon”, que tindrà lloc en la ciutat els dies 3,4 i 5 de Juny. En ell es podrà gaudir de concurs de blocos, tallers, concerts, desfilades, conferències, una exposició d'instruments de percussió de diferents països i, a més, s'habilitarà una zona d'acampada. La diversió, l'aprenentatge i l'intercanvi cultural marcaran el ritme de la trobada i crearan una experiència inoblidable. 

Baix el lema “convivència, història i percussió” hi haurà material didàctic per a percussionistes, concerts, per al públic en general, exposicions amb instruments de tot el món. Un dels punts més importants del festival és el concurs de batucadas en el qual competiran deu batucadas de nivell nacional. El concurs ho obrirà una batucada amb xics amb Síndrome de Down, serà presentat per Diego Varea i conclourà amb una actuació de Green Gos Batukada.

Entre les activitats, també destaca un taller amb Yoel Páez, percussionista cubà i un dels millors d'Espanya. El festival tindrà com a epicentre el Green Espai que és on tots els assistents realitzaran la convivència. També hi haurà sis tallers diferents, de música brasilera, samba-regae; de maracatú, música brasilera del nord; afro cubana; tamborrada amb Verge del Carmen de Port de Sagunt; i música africana. La majoria dels concerts es realitzaran en el Green Espai, entre ells, destaquen Saï Saï, Tasta Brasil, O’Mandala, Sambalá, Kirama Kergui, i els dj’s Juanmika, Juke sound. 
 
 
Programació
 
Divendres 3 / vesprada - Green espai
20:00 - Benvinguda - Green Espai
Divendres 3 / nit - Concerts
23:00 - O´Mandala - Mujeres de Tabarilea - Juke sound (dj)
 
Dissabte 4 / matí – El Port de Sagunt
09.00 - Taller de ioga integral - Passeig- Pantalà
10.30 - Activitats infantils - Green Espai
11.00 - Taller samba-reggae - Passeig Marítim (plaça de la Concòrdia)
11.00 - Taller i actuació tamborrada – Albereda

11.00 - Taller percussió africana - Green Espai
14.00 - Dinar - Green Espai
 
Dissabte 4 / vesprada - Sagunt
17.00 - Exposició “Sons del món” - Centre Cultural Mario Monreal
17.30 - Actuació batucada Sambalá - Centre Cultural Mario Monreal
18.00 - Actuació Kirama Kergui - Plaça Major
19.30 - Concurs de blocos - Teatre Romà de Sagunt
 
Dissabte 4 / nit - Concerts
01:00 - Tasta Brasil - Saï Saï - 2 animales - Juanmika (dj)
 
Diumenge 5 / matí i vesprada – El Port de Sagunt
09.00 - Taller de ioga integral - Passeig- Pantalà
10.30 - Activitats infantils - Green Espai
10.30 - Activitats infantils
11.00 - Taller maracatú - Green Espai
11.00 - Taller afrocubà en batucada – Albereda
12.30 - Actuació Green Gos Batukada escola y escenari obert per a batucades - Albereda
15.00 - Dinar - Green Espai
 
Diumenge 5 / vesprada – El Port de Sagunt
16.00 - Conferència i actuació de Candombe - Green Espai
18.00 - Gran desfilada final - Albereda al Triangle Umbral
19.00 - Lliurament de premis i comiat - Triangle Umbral