El termini d'inscripció en el Festival Internacional de Curtmetratges de Novembre Negre ja està obert

Els interessats a participar podran inscriure's fins a les 23.59 hores del pròxim 31 d'octubre
 
 
La 7ª Mostra Novembre Negre de Sagunt ja està ultimant els detalls per al pròxim mes i entre ells destaca la publicació de les bases del Festival Jove de Curtmetratges de gènere negre, que enguany compleix la seua quarta edició. El termini d'inscripció a través de la web www.novembrenegre.es s'ha obert ja fins a les 23.59 hores del pròxim 31 d'octubre. Tots els detalls estan publicats en la web del festival: www.novembrenegre.es. 
 
El certamen -organitzat per l'associació cultural Philip & Sam i la productora Pezenelagua en col·laboració amb la delegació de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt- té com a objectiu, tal com explica el regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, “promoure la creació jove a nivell nacional i internacional, així com oferir als/les joves realitzadors/es locals l'oportunitat de potenciar la seua creativitat i difondre els seus treballs en un festival que cada any va guanyant pes”. Un dels punts destacats del festival és precisament el seu caràcter internacional, ja que pot participar qualsevol persona d'entre 16 a 35 anys, en qualsevol llengua, adjuntant els subtítols al curt. A més, afig Sampedro, “esperem que els alumnes/as de la Escola Jove de Cinema i l'escola de cinema municipal es bolquen en el concurs, participen i donen a conèixer els seus treballs”.
 
Després d'una primera valoració per part d'un comitè de selecció entre tots els participants, un jurat valorarà els curts finalistes, que no han de superar els 30 minuts de durada i ser de gènere negre, i triarà entre ells al guanyador, que es portarà el Premi Novembre Negre del Jurat de 600 euros. També hi haurà, com és habitual, un Premi del Públic amb una dotació de 300 euros triat mitjançant votació entre els espectadors el dia de la seua projecció. 
 
A més es reserva un Premi Local, dotat de 200 euros, apartat específic per als participants del municipi de Sagunt, com a forma de potenciar la seua creativitat i difondre els seus treballs. En aquest cas, la inscripció es farà mitjançant correu electrònic i les obres han d'estar rodades en alguna de les dues llengües oficials de la Comunitat Valenciana.