El termini per a la preinscripció en els cursos de l'Escola de Proximitat-Universitat Popular de Sagunt finalitza aquest dijous 10 de setembre

La delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt ha programat un total de 58 accions formatives emmarcades en diverses temàtiques
Imagen 1
El termini per a la preinscripció en els cursos de l'Escola de Proximitat-Universitat Popular de Sagunt finalitza aquest dijous, 10 de setembre. Concretament, la delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt ha programat un total de 58 accions formatives emmarcades en diverses temàtiques com: formació per a l'ocupació; creativitat; autosuficiència; relaxació i millora de la salut; ball, expressió i comunicació social; o desenvolupament creatiu i benestar social. 
 
El regidor de Cultura, José Manuel Tarazona, ha destacat: “La nova Escola de Proximitat-Universitat Popular de Sagunt promou un projecte més cohesionat, públic i de qualitat. A més, recuperem la gestió pública i directa de la Universitat Popular de Sagunt”. 

A més, Tarazona ha assenyalat: “Anem a reorientar l'Escola de Proximitat-Universitat Popular de Sagunt cap a una nova metodologia que promoga una formació més pròxima i participativa. Sorgeix un nou concepte d'escoles de proximitat amb l'objectiu de millorar la participació i de fer una ciutat educadora, en el sentit integral de la paraula”. Finalment, ha conclòs animant “a tots els ciutadans al fet que participen en aquest projecte obert a la ciutadania i que compta amb la participació de totes les persones, ja que s'ha dissenyat amb ells i per a ells”. 
 
Enguany els interessats podran matricular-se en cursos d'informàtica, preparació a les proves d'accés a la universitat per a majors de 25 anys, preparació per a l'accés a cicles superiors, informàtica, comptabilitat, patchwork, ceràmica, dibuix i pintura, restauració de mobles, fotografia, cuina, pastisseria, costura bàsica, ioga, tai-chi, ball de saló, etc. 
 
A més, a l'oferta pròpia de l'Escola de Proximitat-Universitat Popular de Sagunt s’uneix la programació de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) amb dos cursos, un de presentacions amb Prezi i un altre d'autoaprenentatge lingüístic. Així mateix, durant els mesos d'octubre a desembre s'organitzaran xarrades en el Centre de Formació per a Adults Miguel Hernández sobre la legislació, economia o xarxes socials. Des del departament de Cultura del consistori recorden que des de gener fins a maig tindran lloc els cursos monogràfics. En aquest cas, la inscripció podrà realitzar-se fins al 10 de gener o del 9 de desembre al 12 de gener. 
 
Per a una informació detallada dels cursos i tallers que s'ofereixen, es pot visitar la web www.sagunt.es o acudir personalment al departament municipal de Cultura a Sagunt o la Casa Municipal de Cultura del Port de Sagunt.
 
La matrícula definitiva compta amb diverses fases, sent la preinscripció la primera d'elles. Una vegada realitzades totes les preinscripcions, en els cursos en els quals existisquen més demandants que places oferides el dia 14 de setembre es realitzarà un sorteig entre els aspirants i es publicarà la llista d'admesos el dia 16 de setembre. Cal destacar que els cursos en els quals tots els aspirants hagen sigut acceptats no apareixeran en aquestes llistes del dia 16 de setembre. El període de matriculació serà del 17 al 25 de setembre. Aquest serà l'últim dia per a presentar el justificant de pagament de matriculació al curs. En cas de no presentar-se en aquesta data indicada, es considerarà que es renuncia al dret de matrícula i passarà aquest a la següent persona en llista d'espera. A més, mentre que no s'òmpliguen les places previstes per als cursos la matrícula continuarà oberta. 
 
El delegat de Cultura també ha recordat que “s'ha elaborat un nou llibre informatiu en el qual s'intenta transmetre amb més claredat tota l'oferta de cursos i tallers que es van a impartir. A més, en el llibre es troba tota la informació relacionada amb les dates d'inscripció i matriculació. Aquest es troba a la disposició de les persones en la Tinença d'Alcaldia, la Casa Municipal de Cultura, el Centre Cívic i el departament de Cultura, així com en tots els llocs on s'imparteixen cursos”.