El Trinquet de Sagunt acull la presentació d'una partida benèfica de Genovés i Álvaro

La cita esportiva tindrà lloc el pròxim 10 de juliol en el trinquet de Massamagrell amb motiu del vintè aniversari de la final individual que van disputar els pilotaris en el trinquet de Sagunt
 
De esquerra a dreta: Genovés, Francesc Fernández i Álvaro.  
 
El Trinquet de Sagunt ha acollit hui la presentació de les activitats preparades amb motiu de la partida benèfica que disputaran els campions Paco Cabanes “el Genovés” i Álvaro Navarro el pròxim 10 de juliol en el trinquet de Massamagrell, vint anys després de la final individual entre els dos pilotaris que tingué lloc en 1995 a Sagunt. 
 
L'acte ha comptat amb la presència dels dos pilotaris que han estat acompanyats del president del Club Pilotari de Massamagrell, David García; l'alcalde de Sagunt, Francesc Fernández; i la regidora d'Esports, Remei Torrent. La regidora d'Esports, Remei Torrent, ha assenyalat que des del consistori es va a “fomentar que la pilota valenciana forme part de la programació de les escoles. L'objectiu és crear una escola municipal de pilota valenciana dins de l'itinerari educatiu i revitalitzar el trinquet, que està en desús, amb la finalitat de donar a conèixer a la ciutadania este esport tradicional valencià”.
 
 
 
 
 
 
El divendres, 10 de juliol, es reviurà en el trinquet de Massamagrell una de les partides amb més repercussió mediàtica que s'ha viscut en el món de la pilota valenciana. Paco Cabanes ‘el Genovés’ s'enfrontarà a Álvaro de Faura, vint anys i un dia després de la final de l'individual disputada en el trinquet de Sagunt el 9 de juliol de 1995 que va guanyar el Genovés. En el trinquet s'intentarà recrear tots els elements que van constituir la mítica partida, per la qual cosa el Genovés i Álvaro tornaran a vestir de la mateixa manera que fa vint anys. 
 
L'organització de la partida, a càrrec del Club Pilotari Massamagrell, pretén amb aquest enfrontament fer gaudir als espectadors. A més, la recaptació de les entrades, les aportacions a la fila zero i els ingressos per publicitat, aniran destinats a l'Associació Nacional Síndrome Treacher Collins – Zaira Sardina. La síndrome de Treacher Collins forma part de la llista de les considerades com a malalties rares i afecta a un de cada 50.000 nounats. A més, part dels diners recaptats es destinarà a la xiqueta Empar Cabanes i Navarro, néta del Genovés, que va nàixer el passat 12 de març amb aquesta malaltia. 
 
A més de la partida benèfica, s'han preparat altres activitats. El dimarts, 7 de juliol, hi haurà un photocall i la signatura del llibre “Una partida de llegenda” de Toni Mollá per part del Genovés i Álvaro en el trinquet de Massamagrell. En la Casa de la Cultura de Massamagrell s'inaugurarà l'exposició fotogràfica “20 anys d’una partida de llegenda” i en l'auditori s'estrenarà el documental amb el mateix nom en el qual ha col·laborat també l'Ajuntament de Sagunt. Posteriorment, hi haurà una xarrada del Genovés i Álvaro amb el públic. 
 
Les entrades, de caràcter benèfic tindran un preu de 7 euros i es podran comprar de forma anticipada en qualsevulla tenda de Pollos Planes i en el Club Pilotari de Massamagrell. Per a tots aquells que no puguen assistir i vulguen col·laborar, s'ha establit una fila zero per a les aportacions amb el següent número de compte: ES22 3159 0027 4824 1526 6226. També es pot col·laborar a través de la fila zero amb l'Associació Nacional Síndrome Treacher Collins-Zaira Sardina a través del següent número de compte: ÉS22 3159 0027 4824 1526 6226. 
 
Algunes empreses que col·laboren en aquesta iniciativa són: Pollos Planes, La Parrilla de Pollos Planes, Savipecho, Elmusa, Caixa Popular i l'Ajuntament de Massamagrell.