El tro d’avís i la “xopà” donaran començament el dissabte als festejos taurins

Els majors i la música, també protagonistes durant aquesta setmana
Dijous que ve dia 16 de juliol es celebra el ja tradicional Dia del Major durant les Festes Patronals de Sagunt. A les 20 hores es realitzarà la inauguració del recinte firal mitjançant un sopar per a la tercera edat patrocinat per la Fira Gastronòmica, al igual que el ball que serà a les 22 hores.
 
 
El divendres 17 de juliol, a les 19 hores, organitzat pel “Grup de danses  Morvedre”, taller d'aprenentatge del Ball de Plaça de Sagunt al local parroquial de l'església Santa María en la plaça Tarongers. A les 23 hores, en la Plaça Cronista Chabret, “Gran Musical de la Falla el Romano de Sagunt (FAROSA)”.
 
El dissabte 18 se celebra el dia de les penyes. A les 12 hores, concentració en el recinte firal per a desfilar en un cercaviles, amenitzat per xarangues, cap a  l'Ajuntament, on a les 13 hores tindrà lloc el tradicional tro d’avís i la “xopà.” Amb aquest acte donaran començament els festejos taurins. A partir de les 14 hores, tancament i prova de vaquetes enfundades. A les 19 hores, exhibició de 7 vaquetes, un jónec i un bou en puntes.
 
Ja a la nit, a les 23:30 hores tindrà lloc un correbous infantil de carretons al recinte firal, previ al tancament de dos bous embolats a les 0:00 hores. A partir de les 0:30 hores, es procedirà a la solta de dos bous  embolats i dos vaquetes fins a les 2:00 hores, quan començarà la macro discomóvil a càrrec de “the booty s hakers”, on hi haurà animació i regals.
 
El mateix dissabte 18 de juliol, a les 22 hores tindrà lloc un concert de la Societat Musical Lira Saguntina al Teatre Romano.
.
 
 Foto d'arxiu, "xopà" 2011