Els alcaldes de Sagunt i Canet reiteren a la CHJ que autoritze un gual en condicions per a creuar el Palància al costat de la costa

Argumenten que la seua denegació seria discriminar a ambdues poblacions perquè sí s'ha autoritzat a Gilet-Petrés i a Torres-Torres

 Els alcaldes de Sagunt i Canet d'en Berenguer, Quico Fernández i Leandro Benito respectivament, han reiterat a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) la sol·licitud d'autorització per a l'adequació del gual entre ambdues poblacions pel mateix punt per on ara es creua el riu de manera irregular. Els alcaldes han comunicat al comissari d'aigües de la CHJ que els dos municipis es faran càrrec de la inversió necessària per a fer els treballs, així com d'adoptar les mesures de seguretat per a evitar riscos i del compromís de tancar el pas de manera immediata per part de les forces de seguretat municipals a indicació de la Confederació.

En reunions mantingudes recentment, els dos ajuntaments han expressat la seua gran preocupació pels obstacles existents en la comunicació entre els dos municipis per la part baixa del riu Palància i per la demora d'una solució definitiva d'aquest problema, que ara es veu agreujat per la gran afluència de turistes, veïnes i veïns cap a les platges.

Fins fa poc temps el pas es trobava asfaltat i era transitable, però després de les últimes pluges està impracticable, segons afirmen, i també li indiquen al comissari que han conegut l'existència de concessió, per part de la Confederació, d'autoritzacions per a la realització de guals en altres punts del riu com l'atorgada per a la connexió Gilet-Petrés o per al realitzat per un particular a l'altura de Torres-Torres.

Davant aquests fets, l'alcalde de Sagunt ha afirmat que “nosaltres hem tornat a insistir i entenem que la Confederació no pot discriminar a Sagunt i a Canet. El que no pot ser és que perquè es poden donar o no situacions puntuals una sola vegada al llarg de l'any es condemne a tots els ciutadans al fet que estiguen donant una gran volta per a anar de Canet a Port de Sagunt o a l'inrevés, ja que és un pas molt freqüent sobretot a l'estiu. D'Altra banda, tenim la idea de connectar el barri de San José amb el mar per darrere del barri dels Metalls, però és una obra que escometrem en el que queda d'any o a l'any següent, però el més prompte possible. Però tampoc és una solució per a una demanda tan important per part dels veïns i les veïnes, per la qual cosa espere que la Confederació ho tinga en compte i que ens ho autoritze”.

Fernández ha recordat que en aqueixa zona es va plantejar la construcció d'un pont que cap administració ha assumit, però que els dos municipis continuen reivindicant, a pesar que tant la Confederació, com la Conselleria i la Diputació han dit que no és de la seua competència. L'alcalde de Sagunt ha dit que en el seu moment aqueixa infraestructura s'havia d'haver executat amb càrrec a les urbanitzacions (Els Programes d'Actuació Integrada, PAI) que reclassificaren sòl i que es van desenvolupar a Canet d'en Berenguer, però com no va ser així ara no hi ha una solució a curt termini per a construir aqueix pont i mentrestant, s'ha de facilitar al màxim aqueixa connexió.