Els barris d'Els Vents i Nord del Palància seran els primers a implantar la recollida separada de la matèria orgànica a Sagunt

L'Ajuntament ha planificat accions de carrer amb tallers mediambientals i hi regalarà un poal i bosses per a matèria orgànica a qui hi acudisca amb el seu bitllet
 

Dos barris seran els primers a implantar de manera integral la recollida separada de la matèria orgànica: Els Vents i Nord del Palància.
 
Per a sensibilitzar la ciutadania sobre este projecte, l'Ajuntament ha planificat una sèrie d'accions de carrer. La primera de les activitats es durà a terme dissabte 11 de març en el Casal Jove del Port de Sagunt d'11.00 a 14.00 hores, on es faran tallers mediambientals infantils. A més, a qui acudisca li donaran un poal especial i bosses per a la separació de la matèria orgànica a sa casa.
 
Dins de la campanya l’alcalde, Francesc Fernández, ha enviat cartes als veïns i veïnes dels dos barris on es posarà en marxa la implantació integral de la recollida segregada de la matèria orgànica. En les cartes se’ls expliquen les característiques principals del projecte i se’ls informa que, personal contractat per l'Ajuntament per dur avant la campanya, ja està visitant les cases i els comerços per a informar amb tot detall sobre quins tipus de residus són els que cal separar i com fer-ho.
 
En estes visites s'estan repartint bitllets que després, en lliurar-los a l’estand informatiu el dia de les accions de carrer, se'ls bescanviaran per un poal especial per a la separació de la matèria orgànica a sa casa.
 
Des de l'Ajuntament s'agraeix l'esforç de la ciutadania per dur a terme este projecte i es vol remarcar els importants beneficis que comporta per a tots, així com la seua transversalitat, ja que este projecte és un projecte de totes i tots, des del govern a l’oposició, de la regidoria de Medi Ambient a la de Mercats, que amb la inestimable col·laboració de la SAG canviarà la gestió de residus a la nostra ciutat, per fer més i millor reciclatge i millorar els rendiments en les taxes de recollida.
 
Cal afegir, a més, les campanyes de conscienciació i sensibilització mediambiental que s’hi fan: s’han fet xarrades informatives en diferents associacions i entitats de la localitat, així com visites porta a porta a tots els considerats com a grans productors d’este tipus de residus.
 
Este projecte ja porta alguns mesos de recorregut. Els centres escolars de Sagunt ja arrepleguen de manera segregada les restes de menjar i disposen de contenidors marrons perquè hi puguen dipositar els residus.
 
La campanya pretén contribuir a millorar el medi ambient ja que, en separar els residus orgànics generats, es fomenta la utilització dels residus com a recursos, s’ajuda a previndre el canvi climàtic i es milloren els resultats globals de recuperació d'altres materials.