Els col·legis de Sagunt roden amb l'Aula Ciclista

Prop de 2.500 escolars de Sagunt participaran en este projecte destinat a fomentar l'esport de la bicicleta i els beneficis saludables que hi té
Imagen 1
 


Amb la premissa de crear hàbits per al bon ús de la bicicleta i, al mateix temps, difondre la pràctica de l'esport i de l'alimentació saludable, l'Associació de Ciclistes Professionals (ACP) i l'Ajuntament de Sagunt col·laboren amb l'Aula Ciclista, una iniciativa a través de la qual l'alumnat del municipi aprendrà a conéixer a fons l'esport de la bicicleta, a conduir-la amb responsabilitat i, naturalment, a divertir-s’hi, per mitjà de sessions teòriques i pràctiques impartides per antics ciclistes membres de l’ACP. En este esdeveniment, que s'emmarca en els diferents actes relacionats amb l'etapa de la Vuelta Ciclista a Espanya 2017 que passarà per Sagunt a l'agost, col·laboren també diferents empreses, així com la Fundació Esport Jove del Consell Superior d'Esports.
 
Per al delegat d'Esports, Miguel Chover, este projecte, que tracta de fomentar l'esport de la bicicleta, “està unit a l'ensenyament de l'educació vial cap als xiquets i xiquetes, ja que se'ls ensenyarà a respectar les regles perquè puguen circular amb normalitat per la ciutat quan isquen amb les bicicletes”.
 
Per la seua banda, el regidor d'Educació, José Manuel Tarazona, ha recalcat la importància d'esta activitat i de la Vuelta Ciclista a Espanya ja que suposa “un esdeveniment important de dinamització econòmic i social per a Sagunt”. A més afegeix que l'Aula Ciclista és un projecte molt complet ja que toca dos aspectes importants, d'una banda l'educació en competències de salut i, per una altra, en educació vial. A més ha volgut agrair als organitzadors i a les empreses col·laboradores per dur a terme este esdeveniment en les escoles de Sagunt.
 
L'Aula Ciclista es tracta d'un pla formatiu per a l'alumnat de tercer, quart, cinqué i sisé de primària de tots els col·legis de Sagunt dividit en dos parts, una classe teòrica i una pràctica impartides per l'ex-ciclista professional, Antonio García. La teòrica, a més d'ensenyar l'educació ciclista, inclou un mòdul d'hàbits alimentaris per a conscienciar els xiquets i les xiquetes de la importància de seguir una dieta sana i variada. En la part pràctica, l'alumnat aprendrà a circular amb bicicleta amb equipatges com si foren ciclistes professionals, tot proporcionat per Cofidís, l'empresa patrocinadora del projecte. Com a premi final, se seleccionaran dos estudiants de cada classe i de cada col·legi, un total de vora 120, que recorreran els últims quilòmetres de l'etapa de Sagunt que finalitzarà en l'avinguda Mediterrani del Port de Sagunt i seran els encarregats de lliurar els trofeus als tres professionals que queden primers en esta etapa.