Els grups polítics han mantingut un minut de silenci i han llegit un manifest en solidaritat amb les víctimes de la violència de gènere

El manifest llegit amb motiu del 25N, Dia Internacional per a l'eliminació de la violència de Gènere, va ser aprovat ahir en el ple de la corporació per unanimitat
 
Amb motiu del 25N, Dia Internacional per a l'eliminació de la Violència de Gènere, s'ha guardat un minut de silenci en la porta de l'Ajuntament de Sagunt i la de la Tinença d'Alcaldia de Port de Sagunt contra la violència de gènere. En l'acte presidit per l'alcalde, Francesc Fernàndez, han estat presentes representants dels grups polítics, ciutadans i membres de entitats i associacions. Tot seguit, la regidora de l'àrea d'Igualtat, Remei Torrent, ha llegit la declaració institucional contra la violència de gènere proposada per tots els grups polítics que va ser aprovada ahir per unanimitat en el ple de la corporació municipal. Per la seua banda, la regidora de serveis Socials, Mónica Caparrós, ha fet el propi en la Tinença d'Alcaldia de Port de Sagunt.
 


 
La declaració institucional diu el següent: 

Avui commemorem el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència de Gènere contra les Dones, primera causa de mort prematura entre les dones. Aquesta violència té el seu origen en la història i es manifesta amb agressions físiques i psicològiques, i sexuals amb repressió i insensibilització, amb feminicidis, entre moltíssims altres casos.

Malgrat les reiterades declaracions en contra, els assassinats no disminueixen, ni els assassinats ni les agressions. A dia d'avui són 48 les dones assassinades.

És necessari que les institucions manifestem el nostre rebuig a la violència de gènere i que les nostres declaracions no siguen tan sol declaracions d'intencions.

Segons l'Agència de Drets Fonamentals de la Unió Europea, més d'un 22% de les dones majors de 15 anys han patit situacions de violència.

És molt preocupant el grau de violència entre la joventut. Aquesta dada indica que no anem pel camí que toca, ni educació, ni en prevenció. Per açò reivindiquem els valors coeducadors no sexistes reconeguts des de tots els àmbits legislatius, així com les competències municipals en matèria d'igualtat, prevenció i ajuda contra la Violència de Gènere. Exigim els recursos necessaris per a continuar amb la política d'igualtat tan necessària en qüestions de violència de gènere.

Des d'aquest ajuntament treballem per a aconseguir una societat lliure de tot tipus de violència. Una societat que permet que les dones siguen assassinades pel fet de ser dones, és una societat malalta.

La violència de gènere és un atemptat contra la pau, el desenvolupament de la societat i contra la democràcia. És un problema dels poders públics, i de tota la societat. En definitiva, és un problema d'Estat. Perquè tots els dies hem de lluitar contra aquesta lacra. Per açò, com a ajuntament, ens anem a implicar de forma responsable en la lluita contra aquesta barbàrie que és la violència cap a les dones.

Avui 25 de novembre, volem condemnar tots aquells casos de violència que ocorregut al voltant del món, els de el passat, els que estan ocorrent i els que ocorreran. 

Per totes aquelles dones que pateixen violència, les que ens falten, les que han pogut eixir d'aquest infern, per totes, avui i tots els dies cridarem:

Prou de violències!