Els instituts de Sagunt rebran unes jornades de conscienciació sobre alcohol i drogues al volant

El departament de Seguretat Vial de l'Ajuntament de Sagunt ja té dates fixades en quatre centres del municipi


Els instituts de Sagunt rebran unes jornades de conscienciació sobre alcohol i drogues al volant, organitzades pel departament de Seguretat Vial de l'Ajuntament de Sagunt.
 
Les jornades van orientades a conductors i futurs conductors sobre l'ús del vehicle baix les influències de begudes alcohòliques i drogues. S'exposarà una breu introducció de les conseqüències legals, ètiques i morals sobre açò i es donarà especial èmfasi al relat en primera persona de María, que va ser víctima d'un accident de trànsit en creuar un pas de vianants i el conductor dels quals va donar positiu en l’etilometría. La història de María va succeir fa més de 10 anys, però les conseqüències i la repercussió que ha tingut en la seua vida, s'estén a tots els àmbits: social, laboral, professional i familiar.
 
A més, també es comptarà amb la presència la regidora de l'àrea de Tràfic i Mobilitat Urbana, Roser Maestro; del cap de Policia Local, Rafael de Manuel; l'Intendent principal de la Policia Local, Juan Ramón Arnal; l'agent responsable de l'escola municipal d'educació vial i María Martínez.
 
Amb estes xarrades es pretén conscienciar als joves de les conseqüències que té no solament en la seua persona una conducció baix estes substàncies, sinó les conseqüències en terceres persones, alienes a estes conductes, davant un comportament irresponsable i il·legal. Volen destacar també la importància d'accions com cridar a un taxi, a un familiar o simplement alternar-se en el grup a l'hora de consumir alcohol, que poden evitar tragèdies fàcilment.
 
La regidora de Mobilitat Urbana, Roser Maestro, afirma que és “absolutament vital recordar que en l'àmbit de l'educació vial que actualment compta amb semblants xifres alarmants de víctimes, la prevenció ha de ser la pedra angular referent a tota la temàtica i tota l'educació que es puga impartir”. Maestro afig que des d'Educació vial, estes jornades s'han engegat “d'una manera molt innovadora, perquè fins avui no havia ocorregut”.
 
En un futur es pretén explicar també amb la presència d'un conductor sancionat per estos fets perquè els joves coneguen tots els punts de vista d'esta conducta, que tant dany pot generar.
 
La regidora remarca la importància de “poder prendre consciència del risc que açò suposa”. Des de la delegació, “allò que pretenem és que es vaja fent cada vegada més extensiu cap a tots els centres educatius i si d'alguna manera fóra possible, que tinga la repercussió suficient perquè disminuïsquen, a pesar que ací tenim un índex bastant baix, els accidents de trànsit”.
 
S'està establint contacte amb els sis centres de secundària del municipi, encara que ja hi ha dates fixades en quatre d'ells. La primera cita serà amb els alumnes de la secció de l'IES Clot del Moro, el divendres 10 de febrer. S'espera que aquesta activitat tinga gran difusió, a causa dels cursos en els quals s'imparteix: 4º de l'ESO i 1º de Batxiller.
 
Les pròximes cites previstes són el divendres 24 de març en l'IES Eduardo Merello, el dijous 6 d'abril en l'IES María Moliner i el dilluns 10 d'abril en l'IES Camp de Morvedre.