Els membres del Consell Municipal d'Infància i Joventut ja s'han designat

Als consellers i conselleres de cada centre escolar se sumen els representants de les Associacions de Mares i Pares del municipi i els de els grups polítics municipals

Els membres del Consell Municipal d'Infància i Joventut ja s'han designat, després de les eleccions celebrades en els centres escolars del municipi el passat 17 de maig. Concretament, en la votació van participar els alumnes dels tres últims cursos de primària i els estudiants d’ESO. Als consellers i conselleres de cada centre escolar se sumen els representants de les Associacions de Mares i Pares del municipi i els de els grups polítics municipals. 
 
Segons ha explicat el delegat de Joventut, Guillermo Sampedro, els consellers i conselleres seran els representants del seu centre educatiu per a portar la veu de tota la infància a les decisions municipals i aconseguir així que les seues propostes i suggeriments aconseguisquen que la nostra ciutat tinga present la Convenció dels Drets del Xiquet i que construïm amb els nostres menors una ciutat amiga de la infància. Aquest òrgan serà l'encarregat de marcar les línies i criteris en les polítiques de joventut i infància del Consistori.
 
Les que s'acaben de celebrar són les primeres eleccions per a la creació d'aquest òrgan assessor i consultiu que tindrà comicis cada dos anys, els quals s'emmarquen dins de l'adhesió del municipi al projecte Ciutats Amigues de la Infància d'UNICEF. Es tracta d'un programa que té com a objectiu general promoure l'aplicació de la Convenció sobre els Drets del Xiquet en l'àmbit dels governs locals, i incentiva la creació de plans locals d'infància i adolescència, promou la participació ciutadana dels xiquets i xiquetes en la vida municipal, impulsa tot tipus de polítiques tendents a afavorir el desenvolupament dels drets de la infància i l'adolescència i dinamitza la col·laboració ciutadana, així com la coordinació institucional.