Els monuments que opten al premi a la Falla Més Igualitària ja s'han valorat

El jurat s'ha reunit hui i ha visitat els monuments de l'A. C. Falla La Vila de Sagunt i l'A. C. Falla Plaça Rodrigo i Adjacents del Port de Sagunt que opten a l'obtenció del guardó

 Falla La Vila de Sagunt
 
El jurat del premi a la Falla Més Igualitària, que concedeix la delegació d'Igualtat de l'Ajuntament de Sagunt, s'ha reunit hui i ha visitat els monuments de l'A. C. Falla La Vila de Sagunt i l'A. C. Falla Plaça Rodrigo i Adjacents del Port de Sagunt, que opten a l'obtenció del guardó.
 
El jurat està compost per la delegada d'Igualtat i presidenta del Consell Municipal de la Dona, Remei Torrent, i altres integrants del consell. Concretament, han valorat la programació d'activitats culturals amb contingut igualitari per part de les comissions i, especialment, el foment de la igualtat entre els més xicotets i els adolescents. També han tingut en compte l'elaboració de les disfresses, així com el llenguatge igualitari no sexista i la presència de dones en els llibrets. A més, han examinat si les dones participen en l'executiva de la comissió. Respecte als monuments fallers, han comprovat si, en general, són respectuosos amb les dones, si existeixen escenes sobre la igualtat i que no hi haja cap ofensiva. Quant a la crítica, el jurat ha avaluat la implicació de les comissions per a lluitar contra la violència de gènere i avançar en la igualtat. 
 
Des de l'àrea d'Igualtat han volgut felicitar les comissions i animar les participants i la resta de comissions perquè seguisquen treballant per la igualtat i es presenten al concurs. El premi, consistent en 300 euros, es concedirà demà en l'acte general de la Federació Junta Fallera de Sagunt.


 

 Falla Plaça Rodrigo i Adjacents del Port de Sagunt