Els Moros i Cristians van inundar els carrers de Sagunt de gran ambient festiu

El cap de setmana previ a la festivitat del 9 d’Octubre ha conclòs amb èxit
Imagen 1Imagen 2


 

Un any més, les festes dels Moros i Cristians han inundat els carrers de Sagunt d'ambient festiu, en el cap de setmana previ a la festivitat del 9 d’Octubre. Aquestes festes incloses dins de la programació del 9 d’Octubre estan organitzades per l'Associació de Festes de Moros i Cristians de Sagunt i la col·laboració de l'Ajuntament de Sagunt. Aquest cap de setmana, continuen els actes que commemoren l'entrada a València del rei Jaume I en 1238 amb una programació cultural variada de concerts, representacions teatrals, exposicions, desfilades, danses i amb la realització, un any més, del famós Mercat Medieval de Sagunt. 

Les comparses de Moros i Cristians amb les seues millors vestimentes i al compàs de la seua música tradicional van protagonitzar les desfilades, les negociacions i la batalla final. Les activitats van començar dijous passat amb la interpretació de la “Despulla del Moro” en l'Església del Salvador, en aquest acte, es va representar la conversió al cristianisme del general del bàndol moro. L'endemà, el regidor de Cultura Popular, José Manuel Tarazona, va ser l'encarregat de realitzar el pregó de les festes des de la balconada de l'Ajuntament de Sagunt, acompanyat per l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, altres regidors de la corporació i els banderers i capitans de tots dos bàndols. Després del pregó, les comparses van desfilar fins a la Antiga Moreria per a gaudir de la “Nit d’olla”. 
 

 
El dissabte, els carrers del casc antic de la ciutat es van omplir amb la bellesa de les vestimentes, els maquillatges, les carrosses i la música de l'entrada de Moros i Cristians des de la plaça de la Moreria, passant pel carrer Els Horts, la plaça Cronista Chabret, Camí Real, fins a la plaça Blasco Ibáñez. Aquesta desfilada va comptar amb la presència de l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, la regidora delegada de Festes, María Giménez i altres regidors del consistori. 
 


 
Com a fermall final a la festes de Moros i Cristians, el diumenge, es va representar “el dia de la conquesta” amb les ambaixades mora i cristiana, en la plaça Major de Sagunt, on es va representar la conquesta de Sagunt pels exèrcits del rei Jaume I el Conqueridor. 

D'altra banda, el diumenge també va tenir lloc en l'auditori a l'aire lliure del Triángulo Umbral l'actuació del Grup de Danses Els Fallers, a la qual va assistir el regidor delegat de Cultura, José Manuel Tarazona.