Els parcs municipals d'oci infantil seran adequats a l'accessibilitat universal

El ple municipal va aprovar per unanimitat aquesta moció a favor de la comunicació, la inclusió i la interrelació entre tots els xiquets
Imagen 1
Dimarts passat 24, tots els membres de la corporació municipal van votar a favor de la moció per a “L’adequació dels parcs municipals d'oci infantil a l'accessibilitat universal”, presentada pel grup municipal de Ciutadans.
 
Es pretén incorporar elements especials en els parcs d'oci infantils de la ciutat convertint-los en parcs d'accessibilitat universal, com a mètode per a promoure el benestar infantil universal i incentivar la igualtat d'oportunitats entre tots els xiquets i xiquetes. D'esta manera, es vol convertir els espais de joc en ambients d'igualtat, on no es generen àmbits d'exclusió i es puga promoure la comunicació i la interrelació entre tots els xiquets.
 
Per a dur a terme aquesta iniciativa, s'ha acordat incloure una partida en el pressupost municipal de l'any 2016 per a incorporar elements infantils d'accessibilitat universal en, almenys, un dels principals parcs de cada districte del municipi. A més, es pretén continuar incloent aquesta partida en pressupostos d'anys posteriors amb l'objectiu que dins de quatre anys tots els parcs de la ciutat estiguen adaptats.
 
Aquesta mesura també afectarà al planejament i construcció de futurs parcs i inclourà la realització d'un estudi sectoritzat per zones que identifique les necessitats concretes dels veïns en aquesta matèria amb la finalitat de prioritzar les actuacions.
 
Foto d'arxivu dels jocs de la plaça de la Moreria.