Els videojocs envaeixen el Casal Jove en el "IngenioGame"

L'esdeveniment, que tindrà lloc dissabte 25 de febrer, connectarà a aficionats dels videojocs amb desenvolupadors en una jornada lúdica-educativa

El delegat de Joventut, Guillermo Sampedro, i el regidor de Cultura i d'Educació, José Manuel Tarazona, junt a les organitzadores de l'esdeveniment Laura Fidalgo de "Concierta" (esquerra) i Maika Herrero de "IngenioKids" (dreta).
  
Els aficionats als videojocs i els desenvolupadors i futurs creadors tenen una cita dissabte 25 de febrer en la primera trobada IngenioGames de Sagunt. De 10 a 14 hores, el Casal Jove acollirà l'esdeveniment de videojocs organitzat per IngenioKids, Concierta i l'Ajuntament de Sagunt on es podrà testar videojocs i hi haurà conferències, estands de diferents entitats relacionades amb el gènere, així com premis als millors jugadors.
 
Entre les activitats de la jornada, destaca la xarrada sobre videojocs i educació que impartirà el Catedràtic de Llenguatges i Sistemes Informàtics de la Universitat Jaume I, Miguel Chover, als pares dels futurs desenvolupadors mentre ells gaudeixen del test i la presentació de les últimes creacions.
 
El regidor de Cultura i d'Educació, José Manuel Tarazona, ha declarat que les noves tecnologies, els videojocs i la robòtica “a més de ser matèries que poden implementar noves formes d'aprenentatge significatiu, formen part de la nostra vida diària i s'ha d'ensenyar a fer-ne un bon ús i traure'n profit”. En este sentit ha afegit que en molts col·legis “s'està treballant cada dia més amb les noves tecnologies que són, en moltes situacions i casos, el present i el futur”. Tarazona ha convidat a “gaudir i aprendre” del món dels videojocs. “Segur que els xiquets i les xiquetes que hi vagen s’ho passaran genial”, ha conclòs.
 
L'esdeveniment està dirigit tant als amants dels videojocs com als futurs desenvolupadors i per açò comptarà amb la presència dels 13 millors creadors de videojocs de la Comunitat Valenciana que presentaran les seues novetats als participants, qui podran testar-les. Així mateix, la companyia Microsoft, l'escola especialitzada ESAT i les universitats La Florida i Jaume I de Castelló, que imparteix el grau superior de disseny de videojocs, comptaran amb estands on s'informarà els futurs estudiants sobre els cursos que ofereixen. També participaran en l'esdeveniment l'IES Camp de Morvedre, Camarena Canet i AcelorMittal.
 
Amb la premissa que la terra ha sigut envaïda per extraterrestres i que una congregació anomenada La Resistència cerca poder alliberar els supervivents d'esta guerra interplanetària, l'organització vol atraure els amants d'este entreteniment a participar activament en un esdeveniment que principalment serà interactiu.
 
Segons Maika Herrero de IngenioKids i Laura Fidalgo de Concierta, el IngenioGame té com a objectiu “conscienciar que es pot aprendre dels videojocs, així com desenvolupar multitud d'habilitats i potenciar i donar a conèixer la indústria del videojoc, a més d'orientar-ho a nivell educatiu conjuminant la diversió amb l'ús de dinàmiques de joc en àmbits com l'educació, la salut, les empreses, etc. amb la finalitat de comprometre, divertir i alhora ensenyar els participants”. Afigen que l'esdeveniment “estarà gamificado, és a dir, serà un joc en un tot on els participants tindran l'oportunitat de testar videojocs que actualment no han eixit al mercat, així com d'uns altres ja consolidats”.