Empreses i serveis de la ciutat han obtingut el distintiu del Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions

El SICTED ho desenvolupa la Agència Valenciana del Turisme i ho gestiona la delegació de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt amb l'objectiu d'obtenir un nivell de qualitat homogeni en els serveis oferits al turista


 

Aquest matí s'ha celebrat l'acte de lliurament dels distintius del Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions (SICTED). En l'acte presidit per la regidora delegada de Turisme, María Giménez, s'ha lliurat els distintius a un total de 17 empreses i serveis públics i privats de la ciutat que durant un any han treballat per a complir amb els requisits necessaris per a ser reconeguts per aquest sistema de qualitat, gestionat per la delegació de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt.

 
El “Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions” (SICTED) ho desenvolupa la Agència Valenciana del Turisme de la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de Sagunt en col·laboració amb Turespaña amb l'objectiu d'obtenir un nivell de qualitat homogeni en els serveis oferits al turista dins d'una mateixa localitat i certificar-ho mitjançant un distintiu de reconeixement.
 
Concretament, es tracta d'un restaurant, tres bars, un spa, deu taxis, la central dels taxis i la platja de Almardá. Durant el pròxim any, aquestes empreses i serveis, seguiran treballant amb el Compromís de Qualitat i mantindran així el distintiu. Sagunt explica ja amb 30 empreses distingides, 13 que han aconseguit renovar el seu distintiu enguany i 17 noves i en breu es realitzarà la presentació perquè noves empreses puguen participar en aquest projecte.
 
En l'acte també han participat José Vicente Muñoz , Regidor delegat de Platges; Eva Beltrán, Tècnica de Qualitat de l'Agència Valenciana de Turisme; Mónica Morales, de la Cambra de comerç de València; Silvia Gilabert, gestora de SICTED Sagunt; Isabel Palafox, cap de Servei de Planificació i Estratègia Turística de l'Agència Valenciana de Turisme.
 
La regidora delegada de Turisme, María Giménez, ha mostrat el seu agraïment a “totes les empreses i serveis del nostre municipi que estan participant en el SICTED i treballant així per a crear una cadena d'establiments de Qualitat. Empreses, hostaleria, restauració, transport i cultura, són part fonamental perquè la maquinària i desenvolupament del turisme funcione, sent part important de l'oferta i de la imatge del municipi”. María Giménez ha afegit que “Aquest és un projecte de millora contínua, que implica que cada any estiguen participant en totes les accions formatives que es realitzen. Gràcies a açò, expliquem ja amb 30 empreses distingides, 13 que han renovat el seu distintiu enguany, 17 noves, les que han sigut avui guardonades”.
 
Alguns dels beneficis que té el SICTED per a la destinació i el sector turístic són l'increment de la satisfacció del turista i el ciutadà; la millora del posicionament de la destinació; l'augment de la percepció de fiabilitat de l'oferta; el foment de la implicació dels sectors en els objectius de la destinació; la millora en la coordinació de l'oferta turística i el sector públic.
 
D'altra banda, els avantatges per a l'empresa o l'entitat són l'impuls de la gestió de la qualitat de l'establiment; la distribució d'una guia d'aplicació de bones pràctiques; l'intercanvi d'experiències amb altres empresaris i l'augment de la percepció de fiabilitat per part del client gràcies al reconeixement atorgat.
 

Les empreses i serveis que han rebut el distintiu aquest matí són: Chocomel Bar-Cafeteria, Lola Torrent- serveis turístics salut, Le Fou restaurant, La Taverna Serp Bar-cafeteria, La sopa frita Bar-cafeteria, Platja d’Almardà, Servitaxi Sagunt, Alfonso Pastor taxi 23, Federico Sánchez taxi 17, Joaquín Hernández taxi 9, José Miñarro taxis, Manuel Pérez taxi 13, Diego Requena taxi 35, Emilio Sánchez taxi 11, Oscar Sánchez taxi 13, Ángel Salas taxis, i José Manuel taxis.


  
D'altra banda, Les empreses i serveis que han renovat el distintiu són: Hotel NH Port de Sagunt; Hotel Sensity Vent de Mar; Càmping Malvarrosa, Espai Gaeta, Heladería El Paseo, Heladería Véneta, Telepizza, Quiero Cultura, Horno Alto nº2, Via del Portic i Domus dels Peixos, Platja Port de Sagunt, Turist info Port de Sagunt, Tourist info Sagunt.
 
A l'acte també han assistit com convidats representants de l'Associació d'Empresaris del Camp de Morvedre (ASECAM), Associació de Comerciants, Empresaris i industrials de Sagunt i Comarca (ACEISYC), Associació de Comerciants i Professionals de Port de Sagunt (ACPS), i l'Associació de Comerciants Ciutat de Sagunt.