En marxa la XXI edició del Concurs d'Aparadors Nadalencs

Davant la proximitat de les festes de Nadal, l'Ajuntament de Sagunt a través de la Regidoria de Comerç - AFIC convoca, com tots els anys, el XXI Concurs d'Aparadorisme
L'Ajuntament de Sagunt inicia, la XXI edició del Concurs d'Aparadors Nadalencs. A través de la regidoria de Comerç i l'Agència per al Foment de la Innovació Comercial (AFIC), es vol convidar a participar a tots els establiments del municipi que vulguen donar als seus aparadors un toc nadalenc amb llums, arbres, reis d'orient, naixements, ninots de neu i amb tot allò que se'ls ocórrega, amb la finalitat de potenciar l'ambient nadalenc festiu en el municipi i motivar els habitants de la ciutat a visitar, veure i realitzar les compres de nadal, cap d'any i reis en els comerços de la nostra localitat.

El regidor de Comerç, Sergio Moreno declara que
“amb totes aquestes iniciatives l'Ajuntament de Sagunt pretén dinamitzar el comerç local, convertir els diferents establiments del municipi en un reclam per als clients i decorar els carrers en aquestes dates nadalenques.

Els establiments interessats a participar podran inscriure's en els fulls d'inscripció disponibles en les oficines de registre de l'Ajuntament de Sagunt, en la pàgina web del consistori i en la del portal del comerciant de Sagunt. La data límit de presentació d'instàncies es el 4 de desembre.

La quantia total del premi en metàl·lic, ascendeix a un total de 900 euros a repartir entre diferents categories. Un primer premi, dotat de 300 euros, al millor lloc dels mercats municipals i tres premis a repartir entre els millors aparadors dels comerços de la localitat, un primer premi de 300 euros, un segon premi de 200 euros i, finalment, un tercer premi de 100 euros.
 

 
Enguany es donarà igualment l'oportunitat al ciutadà de Sagunt de participar en aquest concurs com a jurat, ja que l'ajuntament crearà una pàgina en Facebook per al concurs amb el nom de XXI CONCURS D'APARADORS DE NADAL SAGUNT I EL PORT DE SAGUNT. Aquesta iniciativa té com a objectiu que les fotografies inserides dels comerços participants puguen ser votades i valorades pels habitants de Sagunt, amb independència que la decisió final dels guanyadors siga adoptada per un jurat que tindrà en compte els vots dels veïns a l'hora de formar tal decisió. El jurat estarà compost per un tècnic de comerç de l'Ajuntament de Sagunt, representants de les associacions de comerciants del municipi i dos estudiants del cicle superior de gestió comercial i Màrqueting de l'IES Jorge Juan.

En aquest sentit, Moreno declara que
“volem animar els veïns a participar en la pàgina de Facebook per a valorar i comentar les fotografies dels aparadors que seran publicades”.

Per a la realització de les fotografies dels aparadors participants, es contractarà un professional, el qual visitarà els comerços del dia 9 al 14 de desembre (termini en el qual els establiments comercials han de tindre decorats els aparadors) en horaris que permeten valorar la il·luminació, a més a més de la decoració.

Els internautes que vulguen participar amb les seues votacions, hauran d'entrar a la pàgina de
Facebook, accedir a les fotos i fer clic en “M'agrada” a les fotos de l'aparador que més li agraden. Tindran com a termini per a l'emissió dels vots fins al dia 28 de desembre, quedant sense validesa els vots que es realitzen amb posterioritat a la data indicada.

El concurs premiarà els millors aparadors nadalencs que, utilitzant els seus propis productes, hagen aconseguit una millor decoració i hagen pogut transmetre un millor ambient festiu valorant aspectes com la qualitat, la presentació del productes, la creativitat, la il·luminació i el colorit, així com la modernitat i innovació.

D'altra banda, enguany el concurs comptarà també amb la
III Ruta d'aparadors nadalencs Posa't en marxa i guanya el teu premi, la qual es va introduir fa dos anys amb l'objectiu d'impulsar el concurs i incentivar la visita dels ciutadans als establiments participants. Per a concursar, els establiments adherits al concurs repartiran un màxim de 100 participacions entre els seus clients, que es convertiran en una particular credencial que haurà de ser segellada per, almenys, cinc comerços participants en el concurs d'aparadorisme. Una vegada emplenat, la participació haurà de ser introduïda en qualsevol de les urnes que es distribuiran per estos comerços. Se sortejarà una tableta digital entre tots els participants i el sorteig es realitzarà el 14 de gener de 2016 al saló de plens de l'Ajuntament de Sagunt, a les 11 hores, encara que el premi es lliurarà el 18 de gener a les 13 hores també al saló de plens.