Èxit de les visites guiades “Coneix el teu Patrimoni”

Al voltant de 800 persones han participat en les visites guiades, organitzades pel Col·lectiu pel Patrimoni amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sagunt


Al voltant de 800 persones han participat en les visites guiades “Descobreix el teu patrimoni”, organitzades pel Col·lectiu pel Patrimoni amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sagunt. Han sigut quatre visites:  a la ciutat ibèrica, de la mà de l’investigador local Manuel Civera, a la ciutat romana, per part de l’Associació de Guies del Camp de Morvedre, la ciutat jueva, per part de Quiero Cultura i la ciutat industrial, a càrrec de Josep Dionís Martínez i Antonio Ortiz. 
 
Per a Francesc Fernàndez, alcalde de Sagunt, este interés dels ciutadans pel nostre patrimoni demostra que “estem en el camí per a crear un estat ambiental favorable a la declaració de Sagunt com a Patrimoni de la Humanitat. En este sentit, és un pas absolutament essencial que els ciutadans coneguen el ric i divers llegat històric de la ciutat. En pocs mesos, des de la celebració de les Converses a la Via del Pòrtic i la declaració de Sagunt com a Capital Valenciana de la Romanització, hem aconseguit despertar l’interés i fins i tot l’entusiasme pel nostre patrimoni i això és molt important per a nosaltres. De tota manera, cal continuar treballant perquè el camí és llarg”.
 
Per a Conxa Cardo, presidenta del Col·lectiu pel Patrimoni, la idea de les visites guiades era oferir, en col·laboració amb l’Ajuntament, “quatre recorreguts essencials i significatius de les distintes ciutats històriques que tenim a Sagunt. Este fet demostra que tenim una gran riquesa respecte d’altres entorns històrics, ací ens han deixat testimoni i empremta diferents cultures a través dels anys. D’altra banda, el nostre compromís per a dignificar el patrimoni de la ciutat i posar-lo en valor és molt ferm, com sempre ha sigut. Volem que Sagunt siga declarada Patrimoni de la Humanitat”.
 
D’altra banda, la presidenta del Col·lectiu pel Patrimoni vol agrair especialment la “col·laboració de les persones que han participat com a guies en este cicle de visites perquè el seu treball ha sigut impecable i les persones que han participat s’han mostrat molt satisfetes amb les seues instructives explicacions”.