Èxit de participació en el mercat temàtic romà aquest cap de setmana

Lluites de gladiadors, desfilades, recreacions de noces i judicis romans, així com parades de gastronomia típica han sigut algunes de les sorpreses que han pogut gaudir veïns i visitants

Fotos: Juan Higueras i Carmen Mas.

El mercat temàtic que ha traslladat Sagunt a l'època romana durant aquest cap de setmana ha sigut tot un èxit de participació. Lluites de gladiadors, desfilades, recreacions de noces i judicis romans, així com parades de gastronomia típica han sigut algunes de les sorpreses que han pogut gaudir veïns i visitants. La delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt ha organitzat aquesta nova iniciativa, en col·laboració amb l'associació Saguntum Civitas i l'empresa Guielandus Dagda.

El delegat de Cultura, José Manuel Tarazona, ha destacat: “Fem un balanç molt positiu d'aquesta iniciativa. Ha sigut tot un èxit de participació, d'assistència de públic i ha servit per a la dinamització i promoció de la ciutat. Activitats com aquesta consoliden un projecte que té com a objectiu aconseguir que Sagunt siga declarada ciutat Patrimoni de la Humanitat. A més, les recreacions històriques fetes per Saguntum Civitas i altres agrupacions han sigut claus per a mantenir el rigor històric”. 

Concretament, el mercat ha comptat amb cinquanta parades i més d'un centenar de persones han participat en les recreacions, que han fet les delícies de xicotets i majors. Durant el cap de setmana, també s'han instal·lat parades de gastronomia romana gestionades pels restaurants de la zona i s'han preparat menús exclusius, així com una vistosa decoració. Tota aquesta oferta ha permès acostar-se al món clàssic d'una manera lúdica i aprendre sobre la història i la forma de vida dels nostres ancestres. Cal destacar que per a l'assessorament s'ha comptat amb la Domus Baebia, ja que respectar l'exactitud històrica era una de les màximes del Consistori.