Fernández afirma que gran part de les possibilitats de la nostra economia depenen de la connexió entre el corredor mediterrani i l'eix cantàbric

L'alcalde de Sagunt s'ha reunit aquest matí amb el president de la Confederació Empresarial Valenciana i amb la presidenta de Asecam en l'Ajuntament de Sagunt

D'esquerra a dreta: Teresa García, Cristina Plumed, Salvador Navarro i Francesc Fernández
 
Aquest matí, l'alcalde de Sagunt, Francesc Fernández, s'ha reunit en l'Ajuntament de Sagunt amb el president de la Confederació Empresarial Valenciana, CEV, Salvador Navarro, amb la presidenta d'Associació d'Empresaris del Camp de Morvedre, ASECAM, Cristina Plumed i amb la regidora delegada de l'Àrea de Govern i diputada autonòmica, Teresa García.
En relació a la situació de les infraestructures ferroviàries Fernández ha afirmat que la connexió entre el corredor mediterrani i l'eix cantàbric és un aspecte que ens afecta directament, ja que “gran part de les possibilitats del nostre port comercial i de l'economia de la nostra comarca depenen de l'existència d'una infraestructura ferroviària que connectaria Sagunt amb el Cantàbric. Existeix un pol molt important en tota la part del País Basc i també un altre en la zona de Saragossa. Esta infraestructura està en una situació pràcticament tercermundista i açò està provocant que part de les mercaderies que han d'arribar des de Saragossa al nostre port ho facen per Tarragona. Esta qüestió la plantejarem l'altre dia en l'Autoritat Portuària i és una reivindicació claríssima del teixit empresarial i de la societat. Per açò, des de Compromís i l'Ajuntament de Sagunt exigim l'adequació immediata i urgent d'esta infraestructura que ens està restant moltes possibilitats de desenvolupament, especialment al tràfic portuari”. 
L'alcalde ha avançat que tant ell com la diputada autónomica, Teresa García, van a traslladar aquest assumpte amb urgència al conseller i des de l'Ajuntament de Sagunt es van a sumar les iniciatives amb l'Autoritat Portuària de València amb la finalitat de fer tota la força perquè aquest tema se solvente. 
En la reunió també s'ha analitzat la situació del parc empresarial Parc Sagunt i Francesc Fernández ha declarat que: “hem posat damunt de la taula el greu problema ja que és un polígon que està buit i que les infraestructures no estan acabades. Des de la Confederació Empresarial Valenciana ens han traslladat la seua preocupació per accentuar el caràcter logístic de tot el polígon, un aspecte amb el qual nosaltres coincidim en part. Hem analitzat els problemes i ací hi ha moltes coses que no s'han fet bé. No s'han acabat les infraestructures, el polígon no està acabat i esta és una reivindicació claríssima. D'altra banda, la comercialització del sòl ha sigut un fracàs i la realitat és que el polígon està buit. Ací anem a incidir en com es pot gestionar el sòl de Parc Sagunt. És una qüestió que Teresa García ha de plantejar en la conselleria per a veure de quina forma hi ha una unitat en la gestió del sòl perquè hi ha hagut canvis en les institucions que són competents en Parc Sagunt. Estem plantejant la necessitat que Parc Sagunt funcione i ho anem a fer”. 
L'alcalde també ha explicat que des de la Confederació Empresarial, però sobretot des d’Asecam, s'ha plantejat la situació futura de la cementera de Lafarge i ha afirmat que “nosaltres el que hem traslladat a la presidenta és que és necessari que Lafarge canvie la seua actitud respecte de la institució, que passa en primer lloc per reconèixer que per sobre de les discrepàncies ha d'haver-hi un respecte institucional, un respecte a la societat i un acatament de la legislació vigent. La nostra postura és la viabilitat de l'empresa, però sobre tot un respecte a la legislació en matèria ambiental, posant per damunt de tot el respecte a la llei, al medi ambient i a la muntanya de Romeu i que, per tant, les alternatives han de passar per altres fórmules”.