Conclouen les obres de l'avinguda Andoni Sarasola i queda definitivament oberta al trànsit

La Vicepresidència Segona de la Generalitat i el Departament de Manteniment de l'Ajuntament de Sagunt han invertit de manera conjunta quasi 420.000 euros en esta intervenció per a la millora d'este accés al Port de Sagunt

Les obres de reurbanització de l'avinguda Enginyer Andoni Sarasola del Port de Sagunt han conclòs i el tram d'este vial que va des de la rotonda de l'avinguda Tres d'Abril fins a la del carrer Maestrat ja ha quedat obert al trànsit i al pas de la ciutadania de manera definitiva.

La intervenció ha tingut un cost de 418.163,66 euros (IVA inclòs), dels quals 250.000 han sigut a càrrec de la Vicepresidència Segona de la Generalitat Valenciana, a través del Pla Construim Pobles, mentre que els restants 168.163,66 els sufraga l'Ajuntament de Sagunt des de la Regidoria de Manteniment. El projecte va nàixer en la Taula de Mobilitat del Consistori, constituïda pels departaments de Mobilitat Urbana, Manteniment, Urbanisme i Alcaldia, i l'expedient de licitació i els contractes de l'actuació han estat gestionats per l'àrea de Contractació.

Esta actuació ha consistit en l'ampliació de la vorera nord de la via, donant continuïtat a la mateixa fins a la rotonda del carrer Maestrat, millorant així la seua accessibilitat, i, al mateix temps, en l'allargament del carril bici del costat sud. Així mateix, s'han cobert les séquies adjacents i s'ha completat la xarxa d'enllumenat públic així com el mobiliari urbà, amb nous bancs, papereres i senyals de trànsit. L'obra també servirà per a reordenar el trànsit i ha millorat la calçada mitjançant la seua repavimentació i repintat. A més a més, s'han generat nous passos de vianants.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha visitat este matí l'avinguda acompanyat del regidor d'Urbanisme, Quico Fernández, l'edil de Contractació i Mobilitat Urbana, Javier Raro, i el regidor de Platges, Roberto Rovira.

Moreno ha assenyalat que «esta actuació suposa un gran pas avant per a la ciutat» perquè «regenera una zona que últimament es trobava degradada i que animava poc a la gent a poder utilitzar-la, sent a més l'entorn d'un poliesportiu municipal». A més, el primer edil ha indicat que «també promou un altre tipus de mobilitat, amb voreres àmplies i amb carril bici», que permet que en els trajectes en els quals siga possible la ciutadania puga deixar a banda el cotxe i opte per «una perspectiva més sana i més sostenible».

El primer edil considera, a més, que la regeneració d'este vial és molt positiva per a treballadors i treballadores. «El que fa és integrar un poc més en la ciutat un centre de treball i facilitar que aquells treballadors i aquelles treballadores que vulguen optar per altres maneres de desplaçament puguen fer-ho amb una condició de seguretat total», ha afirmat l’alcalde, ja que incrementa la seguretat viària de tot el tram. Per a Moreno es tracta d'«un exemple a seguir per a altres actuacions en la ciutat».

Es tracta d'una reurbanització completa d'este tram de la zona sud del Port de Sagunt que contribuïx a facilitar l'accés tant al nucli urbà com a les empreses i centres de treball situats en este vial, de manera que tant els veïns i les veïnes com els empleats i empleades de les diferents companyies situades en esta àrea podran acudir als seus llocs per a complir amb la seua jornada laboral, a més de fer-ho en vehicle motoritzat, caminant o amb bicicleta. És, per tant, una intervenció vital i de gran importància per al municipi perquè assegura que esta important via d'accés deixe de ser una barrera ara que ja està definitivament oberta a la ciutadania després d'haver sigut millorada. Una part de l'avinguda es va obrir provisionalment al trànsit, estant encara en obres, el passat 31 d'agost.