Finalitza el taller de defensa personal per a dones organitzat pel Club de Lluita Camp de Morvedre

Es clausura esta activitat que ha tingut com a objectiu millorar la defensa física i psicològica de les dones en possibles casos de violència de gènere
​​

El dissabte 26 de novembre va tenir lloc la sessió de clausura del “Curs de Krav Maga: Tècniques de Defensa Personal per a Dones”, organitzat pel Club de Lluita Camp de Morvedre i la Federació Valenciana de Lluita, amb la col·laboració de l'àrea d'Igualtat de l'Ajuntament de Sagunt. L'acte va comptar amb la presència de la Regidora d'Igualtat María Giménez i el president del Club de Lluita Camp de Morvedre, Juan Carlos Morte.
 

 
El Taller s'ha desenvolupat en dos mòduls. El primer, dedicat a la defensa personal i impartit per l'instructor de Krav Maga Fernando Bazataquí, ha consistit en un entrenament de tècniques bàsiques i exercicis de simulació de situacions d'agressió real. Segons l'instructor Bazataquí, “estes tècniques de simulació ajuden a la dona a superar les seues pors reforçant la seua autoestima i valia, dotant-li alhora de mitjans per a actuar davant una agressió i eixir indemne a la situació d'amenaça”.
 
El mòdul del taller dedicat a abordar els aspectes psicològics de les víctimes de violència de gènere ha sigut impartit per Sonia Martínez Sanchís, professora titular de la Facultat de Psicologia de la Universitat de València.
 

El taller s'ha realitzat en el Pavelló José Veral els dies 12, 19 i 26 de novembre. El Krav Maga és un sistema de defensa personal que comprèn un conjunt de coneixements, actituds, habilitats i tècniques corporals que permeten preveure, avaluar les situacions d'amenaça o agressió i actuar en conseqüència, minimitzant les conseqüències per a la víctima i produint el menor dany a l'agressor/a.
 
La defensa personal ha d'entendre's des d'una perspectiva global, abastant i reforçant l'aspecte psicològic, que permet afrontar una situació de conflicte sense submissió i amb capacitat per a la presa de decisions per part de la víctima. D’esta forma, davant una situació de risc o d'agressió, la dona és capaç d'actuar realitzant una anàlisi de la situació i, en cas d'agressió, valorar sempre les opcions disponibles, eixir il·lesa o amb el mínim dany, o utilitzar la màxima energia en la defensa o fugir de la situació.