Finalitzen les obres d'urbanització de Parc Sagunt I

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha confirmat la decisió del Consell d'escometre Parc Sagunt II
Imagen 1Imagen 2

Les obres de la unitat d'actuació 4 de Parc Sagunt I ja han finalitzat, per la qual cosa la primera fase del gran parc industrial, logístic i terciari de Sagunt ja és una realitat. L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández; el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig; el delegat del Govern, Juan Carlos Moragues; el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, així com el Consell d'Administració del parc, altres membres de l'Equip de Govern de Sagunt i de l'Autoritat Portuària, representants d'empresaris i de sindicats i altres membres de la Generalitat i del Govern, han acudit hui al lliurament de les obres de l'últim sector que quedava pendent d'urbanitzar del parc.
 
Fernández s'ha referit a este dia com “una jornada importantíssima tant per a Sagunt com per al conjunt del territori valencià ja que suposa poder celebrar que s'han finalitzat unes obres que han estat parades durant molt de temps i que van a beneficiar tant el sector empresarial com els treballadors”. “El que hi havia fins ara era virtual”, ha continuat l'alcalde, “però ja hi ha empreses, i d’altres han fixat la seua vista en este parc, per la qual cosa estic segur que prompte es va a quedar xicotet i que anem a pensar en projectes més amplis juntament amb el port que també ha col·laborat de manera importantíssima”.
 
L'alcalde ha volgut agrair el treball realitzat tant pel Consell d'Administració com per part de la Generalitat i de l'Estat a fer realitat la finalització de Parc Sagunt I ja que desbloquejar estes obres ha sigut un treball intens que s'ha dut a terme en tan sol dos anys de legislatura.
 
Per la seua banda, Puig, qui ha declarat que hui mateix el Consell ha aprovat un projecte de llei pioner a Espanya sobre els parcs industrials, ha confirmat la decisió d'escometre les obres d'urbanització de Parc Sagunt II, situat a l'oest de la primera fase, conjuntament amb la Societat Estatal de Participacions Industrials i Desenvolupament Empresarial (Sepides). Si no fóra el cas, ha garantit que ho faria solament la Generalitat.
 
El cap del Consell ha manifestat la seua “enorme alegria” per la finalització d'estes obres ja que Parc Sagunt I “serà un motor econòmic no solament per a Sagunt i el Camp de Morvedre, sinó per al conjunt de la Comunitat Valenciana i açò ens dóna a més l'esperança que esta reindustrialització que hem començat es consolide”.
 
Puig ha destacat, també, el potencial logístic i industrial de Sagunt i ha posat de manifest l'esforç realitzat per les administracions públiques per comercialitzar les parcel·les de Parc Sagunt que hui es troben al 85% venudes, “fet que demostra que el sector públic no solament ha de ser un espectador passiu, sinó que té un paper fonamental en l'impuls de la indústria”.
 
A més Puig ha recordat que és necessari tornar a posar damunt de la taula la necessitat del corredor mediterrani i del cantàbric “perquè les infraestructures no s'eternitzen ja que estem parlant d'inversions que en si mateixa són absolutament beneficioses per al conjunt de l'economia i dels sectors productius”. No invertir en estos corredors “no és un problema econòmic, ja que en este cas no invertir és més car que invertir”, ha sentenciat.
 

 
Unes obres paralitzades durant 10 anys que s'han escomès en 10 mesos
 
El setembre passat es va signar l'inici de les obres de finalització de la unitat d'actuació 4 de Parc Sagunt I, paralitzades durant anys, promogudes a parts iguals entre la Generalitat Valenciana i l'Estat a través de Sepides. Les obres comptaven amb un pressupost de 4 milions d'euros per a 500.000 metres quadrats de terreny en la zona més pròxima al port marítim de Sagunt.
 
La finalització del parc ha estat bloquejada durant una dècada i el desbloqueig ha sigut possible ara perquè el Consell d'Administració de Parc Sagunt va aprovar una modificació del contracte signat amb València Plataforma Intermodal.