Finalitzen les obres de la rotonda i zones verdes de l'Avinguda del Maestrat

La Diputació de València ha invertit 372.613,34 euros (IVA inclòs) en estes obres a través del Pla d'Inversions Financerament Sostenibles
Imagen 1Imagen 2

L'Avinguda del Maestrat del Port de Sagunt ja disposa de noves zones verdes, espais esportius i una nova rotonda. L'Equip de Govern ha presentat este matí estes obres, finançades a través del Pla d'Inversions Financerament Sostenibles de la Diputació de València, amb una inversió de 372.613,34 euros (IVA inclòs).
 

Les zones verdes, amb 12.000 metres quadrats de superfície, estan a sengles costats de l'Avinguda del Maestrat, en l'entrada des del carrer Accés IV Planta. En este mateix punt s'ha construït una rotonda per a facilitar l'accés a l'avinguda. Les zones verdes serviran de pantalla per a separar la zona industrial del nucli residencial.
 
Estes dues grans zones verdes s'han planificat sobre la creació d'una gran zona esportiva. A part d'instal·lar aparells de gimnàstica, s'ha construït un circuit per a córrer amb terreny bla entre els arbres i plantacions, amb una longitud de 750 metres, i un altre circuit d'uns 300 metres amb un terreny sintètic per a carreres més ràpides, així com espais per a poder dur a terme altres tipus d'exercicis.
 
L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha assenyalat que “és una obra molt important per al nucli del Port perquè tanca una part de la vora sud que estava en un estat bastant degradat. Aquests espais no tenien una funció ni s'aprofitaven, i tenien una imatge no massa positiva del nostre entorn urbà.”
 

El delegat d'Urbanisme, Pablo Abelleira, ha declarat que “esta actuació està basada en un projecte de construcció ja existent, que es va recuperar quan van eixir les subvencions de la Diputació, el cost de la qual no havia de ser superior als 200.000 euros. A més, era una actuació necessària per a dotar d'una nova entrada al Port de Sagunt, perquè els cotxes havien d'anar fins a la rotonda pròxima al pavelló José Veral per a poder entrar al nucli urbà, sent una de les actuacions més sol·licitades quant a noves infraestructures.”
 
Per la seua banda, el delegat d'Esports, Miguel Chover, ha destacat: “És molt important per a separar la zona industrial del nucli habitable i crec que és un pulmó verd magnífic on s'ajunta tot: l'esport, respirar un aire una mica més pur, zones verdes d'esplai… Per tant, és una zona magnífica perquè els ciutadans puguen tindre un lloc on passar una estona agradable, fer esport… En definitiva, una bona notícia.”
 

L'alcalde ha enllaçat estes noves instal·lacions amb les gestions que s’estan fent per adherir Sagunt a la Xarxa de Ciutats Sostenibles: “Avui hem plantejat unir-nos a la Xarxa de Ciutats Saludables, i una part de la salut en general no són solament les zones verdes, sinó també que la gent puga venir a practicar esport i usar les màquines que s'han col·locat i els circuits. Per tant, és una fórmula de solucionar aquest espai d'acord al que nosaltres volem que siga aquesta ciutat, una ciutat amable, agradable, verda, on la gent puga gaudir i al mateix temps millorar la imatge d'aquest sector de la ciutat que quedava sense ordenació. Quan fem l'ampliació del camp de futbol del Biensa, tot aquest espai quedarà completat al costat de les actuacions de millora de la connectivitat amb el conjunt de la ciutat, amb l'Avinguda Sindicalista Miguel Lluch, la connexió amb la CV-320, la rotonda que va fins a la zona central de la ciutat. S'està treballant molt en la mobilitat, la connectivitat i fer de la ciutat un espai de convivència i no un espai de soroll i problemes de trànsit.”
 
Les obres de les zones verdes han sigut realitzades per l'empresa Powerful Energies S.L. per un import de 147.950,66 euros (més IVA), mentre que les de la rotonda han sigut executades per la mateixa empresa per un total de 159.994,25 euros (més IVA).