FITUR 2022

El departament de Turisme es reuneix amb la Diputació de València i empreses especialitzades en FITUR

Amb l'objectiu de parlar del Pla de Dinamització i Governança Turística, així com de les línies que es duran a terme enguany

El departament de Turisme ha mantingut al llarg del dia de hui en la Fira Internacional de Turisme (FITUR), una sèrie de reunions amb el diputat de Turisme, Jordi Mayor, i amb el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, amb l'objectiu de parlar del Pla de Dinamització i Governança Turística, així com de les línies que es duran a terme enguany. També s'han mantingut reunions en els diferents estands amb empreses especialitzades.

La regidora de Turisme, Natalia Antonino, ha explicat que durant la trobada mantinguda s'han abordat qüestions relatives a la quarta anualitat del Pla de Dinamització i Governança Turística, dotat d'un total de 150.000 euros, dels quals la Diputació Provincial de València, Turisme Comunitat Valenciana i l'Ajuntament de Sagunt aporten a parts iguals 50.000 euros per entitat, segons ha recordat.

Les línies que s'han tractat i en les quals s'actuarà han sigut les sendes ecoturístiques i la Via Verda Port de Sagunt-Ojos Negros; el foment de la gastronomia dins del Camp de Morvedre; així com continuar desenvolupant el catàleg de producte elaborat l'any anterior amb la finalitat de continuar donant-li promoció i publicitat.

«Estes línies van d'acord amb els diferents plans en els quals estem treballant, que Turisme Comunitat Valenciana ens marca i als quals ens adherim», ha indicat la regidora, en referència a algunes de les accions que s'estan duent a terme des de l'Ajuntament de Sagunt com el Pla Estratègic, el Pla Econòmic, plans d'accessibilitat i de sostenibilitat i pel que fa a tecnologies de la informació, entre d'altres.

En allò respectiu a les reunions en estands amb empreses especialitzades en noves tecnologies aplicades al turisme, Natalia Antonino ha puntualitzat que s'han revisat les conclusions del Pla de Destinació Turística Intel·ligent i s'han marcat unes línies d'actuació a futur per als pròxims anys.

«Estem contactant amb empreses especialitzades en noves tecnologies, en aplicacions i en diferents aspectes del Pla de Destinació Turística Intel·ligent per a posar en marxa totes eixes accions que ha donat com a resultat», ha avançat la edil. «Estes reunions s'han realitzat per a anar perfilant totes estes actuacions que realitzarem durant enguany», ha agregat.

Ja a la vesprada, es mantindrà una reunió en la qual es tractarà amb la Generalitat Valenciana l'assumpte de les platges i la costa accessible. Segons ha avançat la regidora, des del Departament de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt es pretén «tindre participació» a nivell autonòmic amb la finalitat de posicionar les platges accessibles del municipi que van obtindre premi en este àmbit amb Thyssen.