Francesc Fernàndez: “Parc Sagunt es pot convertir en un dels millors parcs logístics d’Europa”

L´alcalde de Sagunt destaca que la situació s’ha desbloquejat gràcies a l’actuació de la Generalitat Valenciana i a l’Ajuntament de Sagunt
 


 
El desbloqueig de Parc Sagunt que permetrà la finalització de les obres pendents és per a l’alcalde de Sagunt, Francesc Fernàndez, una de les “notícies més importants de la legislatura, sens dubte, ja que es pot  convertir en un dels millors parcs logístics d’Europa. La seua situació estratègica, al centre del Mediterrani, al costat de vies de comunicació que el connecten amb la resta del món, pot convertir esta infraestructura en un espai industrial i logístic de primer nivell internacional “.
 
Per a l’alcalde és especialment significatiu que “hem desbloquejat en un any un projecte que portava huit anys paralitzat, ni més ni menys, tot el que no s’ha fet en estos huit anys ho hem fet nosaltres en un any. Hem posat fi a molts anys de paràlisi que han frenat l’expansió i el desenvolupament del parc empresarial, un instrument essencial per a la generació de llocs de treball de la comarca i del País Valencià. Per a nosaltres l’economia productiva i la creació de llocs de treball és un dels objectius més importants, dins de les nostres possibilitats com a govern municipal”.
 
Francesc Fernàndez ha manifestat que la “solució al bloqueig ha sigut possible gràcies a la fermesa i la determinació de la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de Sagunt, davant l’actitud de bloqueig, i fins i tot hostil, dels representants de Madrid del SEPIDES. Tot i això, mai no hem deixat de lluitar per arribar a una solució al conflicte”.
 
En este sentit, l’alcalde vol fer públic el seu agraïment a l’Autoritat Portuària de València (l’alcalde forma part del seu consell d’administració) i al president Aurelio Martínez i els seus consellers perquè “gràcies a la novació del contracte de compra d’una parcel·la el 2012 s’han avançat uns diners essencials per a la finalització de les obres del parc. A més, també vull agrair el treball dels representants valencians del Consell d’Administració de Parc Sagunt i a l’únic representant del SEPIDES que va votar legítimament a favor de la proposta.”
 
Tot i això, per a Francesc Fernàndez el treball no ha fet més que començar perquè “anem a continuar treballant perquè s’acceleren les obres de finalització d’esta important infraestructura logística i comence a ser útil per a les empreses. De moment, només hi ha quatre empreses, tres de les quals es van instal.lar i van obtindre llicència sent jo regidor d’Urbanisme. Com alcalde de la ciutat he de dir que per part de l’Ajuntament farem tot el que calga perquè les obres finalitzen en el mínim temps possible”.