Hui han eixit des de Sagunt a Lisboa 350 motocicletes

Els participants de la ruta “PUNTAPUNTA d'est a oest” van fer nit i van visitar els principals monuments de la ciutat
Imagen 1Imagen 2

 
Hui han eixit des de Sagunt a Peniche 350 motocicletes que participen en la segona edició de la ruta motorista “PUNTAPUNTA, d'est a oest”, organitzada per BMW Motorrad Espanya i Hummer Raid S.L. en col·laboració amb l'Ajuntament de Sagunt i amb el patrocini d'altres entitats. Els participants que van fer nit i van visitar els principals monuments de la ciutat han passat aquest matí per l'Alt Forn on el personal de Protecció Civil els ha encunyat les cartilles i posteriorment han agafat aigua del Mediterrani que dipositaran en l'Atlàntic. Posteriorment, han abandonat la localitat en direcció a Toledo per a continuar amb la ruta que finalitzarà el 30 de maig en Peniche (Portugal).
 


  
Ahir, entre les 15:00 i les 20:15 hores, els participants van arribar a l'esdeveniment, de forma escalonada, al parc tancat situat en la zona firal de l'avinguda del Pianista Mario Monreal. Posteriorment, a les 20:30 hores, en el mateix estacionament, van tenir lloc les presentacions de la direcció, patrocinadors i autoritats on van assistir l'alcalde en funcions de l'Ajuntament de Sagunt, Sergio Muniesa, el regidor de Turisme en funcions, Ximo Catalán, i la regidora delegada de Cultura en funcions, Maribel Sáez.
  

 
L'alcalde en funcions, Sergio Muniesa, va agrair als organitzadors de la ruta el seu pas per la ciutat i va donar la benvinguda a tots els participants, els desitge sort en el viatge que travessarà la península ibèrica d'est a oest i els va convidar a gaudir i conèixer millor la ciutat apreciant els principals monuments romans com els de patrimoni industrial i les nostres platges.

Recordem que es tracta d'una ruta pensada com un homenatge a tots els viatgers que van travessar la península ibèrica, a tots aquells que, amb unes poques ajudes, aconseguien arribar al seu objectiu seguint un rumb, destaquen des de l'organització. Així doncs, la ruta travessa la península ibèrica, en paral·lel a l'equador, i connecta les ciutats de Sagunt (Espanya) amb Peniche (Portugal), unint, al seu torn, el mar Mediterrani amb l'Atlàntic. El recorregut s'efectua per carreteres de segon ordre, enllaçant-les amb eixides a pistes no asfaltades on els pilots efectuen un recorregut guiat. 
  


Des de la pròpia organització ja van afirmar que l'objectiu és preparar una activitat turística oberta a tots els motoristes. Per açò, s'han cercat ciutats que tinguen història, cultura i atractius per a veure, d'ací el motiu d'haver triat la ciutat de Sagunt com a origen de la ruta. A més, la localitat compta amb unes instal·lacions molt útils i l'acolliment per part del consistori ha sigut molt bo, van assenyalar. La finalitat és que els motoristes es distribuïsquen per tota la ciutat i coneguen els museus, els monuments i, en definitiva, tot el que la ciutat puga oferir-los. A més, açò suposa una injecció de diners i una difusió de la localitat. Està previst que les motos consumen 60.000 litres de combustible i que els motoristes ocupen prop de 400 places hoteleres, han conclòs.