Hui s’han inaugurat les XIV Jornades Tourist Info en la Casa Cultural Capellà Pallarés

L'objectiu d'aquestes jornades és el de millorar la qualitat dels serveis que rep el turista en les oficines d'informació de tota la Comunitat Valenciana
Imagen 1
 
 
La regidora delegada de Turisme, María Giménez, ha participat en la Casa Cultural Capellà Pallarés en l'acte d'inauguració de les XIV Jornades Tourist Info, organitzades per l'Ajuntament de Sagunt i integrades dins de les actuacions de la Agència Valenciana del Turisme. L'objectiu d'aquestes jornades és el de millorar la qualitat dels serveis que rep el turista en les oficines d'informació de tota la Comunitat Valenciana, per açò en aquestes jornades són una trobada anual entre l'equip humà d'informadors Tourist Info en el qual els treballadors i treballadores poden millorar la seua formació de cara a optimitzar el servei que presten als usuaris de les oficines.
 
En el discurs inaugural, Giménez ha assenyalat que aquestes pràctiques formatives i les visites programades contribuiran al fet que es conega millor el producte de la destinació turística de la nostra ciutat, format per una tradicional oferta cultural de primer ordre, destacant la recent posada en valor dels jaciments arqueològics romans de la Via del Pòrtic, la Domus dels Peixos i la nostra arqueologia industrial, conseqüència de l'herència de la Factory Town que va ser Port de Sagunt durant els 80 primers anys del segle XX, personalitzada en el Forn Alt, recentment visitable gràcies a la Fundació per a la Protecció del Conjunt Industrial de Sagunt, igual que els seus recursos mediambientals i festius”.
 
En aquesta XIV edició, les Jornades Tourist Info, sota el títol “Sagunt Experiència Online”, se centren en la posada en pràctica dels coneixements adquirits en matèria de màrqueting online (xarxes socials, geomarketing, video màrqueting, i fotografia digital) per a poder arribar al turista des de les oficines de qualsevol fase del viatge a través d'Internet.
 
Després de la sessió inaugural, s'ha realitzat una visita pel conjunt històric-artístic de Sagunt i després ha tingut lloc una ruta per la part arqueològica de la ciutat. A continuació, ha sigut el torn de sessions pràctiques on es treballa l'ús de xarxes socials com Instagram, les tècniques per a utilitzar el vídeo a l'hora de promocionar les destinacions o la utilització dels blogs.
 
Demà, dijous 26, a les 9 hores començarà la segona sessió tècnica de les jornades amb un “Comitè de Qualitat i Innovació de la Xarxa Tourist Info”. Després del Comitè, es realitzarà una visita guiada per l'arqueologia industrial. Per a acabar les jornades, a partir de les 12.15 hores, en la casa cultural Capellà Pallarés, començarà la sessió de clausura de les jornades, amb el balanç anual de la Xarxa Tourist Info 2015 a càrrec de Carmen Ibáñez, Cap de la Unitat d'Informació Turística (Agència Valenciana de Turisme). Després del balanç hi hauràn conferències sobre les experiències “Tourist Info: cooperació internacional”. Finalment, a les 13.30 hores, l'alcalde de Sagunt, Francesc Fernàndez, i el secretari autonòmic de l'Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, clausuraran les XIV Jornades Tourist Info.