Ja està obert el termini de matrícula per a l'Escola jove de Cinema, Muppets i Titelles per al pròxim curs

L'escola creada per la delegació de Joventut impartirà 7 cursos, 6 per a jóvens i 1 per als més xicotets
Imagen 1

Un any més, la delegació de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt aposta per l’“Escola jove de Cinema, Muppets i Titelles”. Un projecte formatiu destinat a jóvens d'entre 18 i 35 anys, de 12 a 16 anys i també un taller dedicat als xicotets d'entre 6 i 11 anys.

 

El termini d'inscripció als tallers del pròxim curs va començar el passat dia 17 i estarà obert fins al 25 de setembre. Per a ampliar la informació i formalitzar la inscripció s'ha d'acudir al Casal Jove del Port de Sagunt o al Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt.

 

Els cursos es realitzaran en el Casal Jove del Port de Sagunt i la durada serà de 7 mesos, concretament entre octubre i maig.

 

El delegat de Joventut, Guillermo Sampedro ha afirmat que es tracta d'una tercera edició “que ja està consolidada. Confiem a superar el centenar de matriculats, que va ser la xifra d'esta última edició, amb alumnes col·laborant en rodatges professionals o fins i tot fent els seus propis curts i presentant-los a festivals.”

  
 

S'impartiran dos cursos sobre dirección de cinema, “Direcció de cinema I” i “Direcció de cinema II”. El primer d'ells enfocat a permetre a l'alumnat iniciar de forma autònoma un projecte cinematogràfic. El curs tindrà lloc els dimarts de 18 h a 20 h. El preu del mateix és de 136 euros.

 

El taller “Direcció de cinema II” se centra en aspectes més tècnics de la composició tècnica i d'edició per a poder realitzar un curtmetratge final. Este curs s'impartirà els dijous de 18 h a 20 h entre octubre i maig i el preu és de 160 euros.

 

Per a aquells que el seu objectiu siga formar-se en interpretació, s'impartirà el curs “Interpretació davant de la càmera I”. Este curs es destina a aquells alumnat que vulga formar-se tant per a cinema com per a televisió. Este curs es desenvoluparà els dimarts de 18 h a 20 h i el preu és de 136 euros.

 

Un altre curs dirigit a aquells que preferisquen estar davant de les càmeres és el de “Perfeccionament actoral”, dirigit a actors de teatre o llicenciats en escoles d'art dramàtic, així com actors amb formació o experiència prèvia que vulguen continuar la seua formació. El curs tindrà lloc els dilluns de 18 h a 20 h . El preu és de 160 euros.

D'altra banda, el “Taller cinIes”, un taller de cinema per a joves d'instituts que vulguen aprendre a escriure guions, interpretar, gravar, dirigir i editar el seu primer curt. El curs s'impartirà els dimecres de 18 a 20 h i té un preu de 80 euros.

 

El “Taller de titelles” per la seua banda, té característiques especials diferents de qualsevol altre muntatge. Els alumnes s'acostaran a este món perquè al final del curs siguen capaços de posar en pràctica una representació. L'horari és de 18 h a 20 h els dimecres i el preu 80 euros.


També hi ha un curs dirigit als més xicotets, com ha afirmat Sampedro s'ha mantingut “un ventall ampli d'edat, des dels 6 anys fins als 35 anys, amb cursos especialitzats per a xiquets i xiquetes, com CineKids, on els més xicotets aprendran a escriure guions i dirigir el seu propi curt, o cursos per a adolescents, com el CinIES, dirigit als alumnes de secundària de Sagunt”. 

 

És precisament el “Taller minicine”, el qual està destinat a xiquets d'entre 6 i 11 anys i que tindrà lloc els dissabtes de 10 h a 11.30 h. En este taller els xiquets aprendran a escriure guions, interpretar, fotografiar i dirigir el seu primer curt. El preu de la matrícula és de 80 euros.

Mor Vicente Vayá Pla, fill adoptiu de Sagunt

28 de setembre 2023

L'Ajuntament de Sagunt ha decretat tres dies de dol. A més, les banderes dels edificis públics municipals onejaran a mitja asta. La capella ardent estarà instal·lada demà, 29 de setembre, en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Sagunt de 10.30 a 15.30 hores