Ja està obert el termini de matrícula per a l'Escola jove de Cinema, Muppets i Titelles per al pròxim curs

L'escola creada per la delegació de Joventut impartirà 7 cursos, 6 per a jóvens i 1 per als més xicotets
Imagen 1

Un any més, la delegació de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt aposta per l’“Escola jove de Cinema, Muppets i Titelles”. Un projecte formatiu destinat a jóvens d'entre 18 i 35 anys, de 12 a 16 anys i també un taller dedicat als xicotets d'entre 6 i 11 anys.

 

El termini d'inscripció als tallers del pròxim curs va començar el passat dia 17 i estarà obert fins al 25 de setembre. Per a ampliar la informació i formalitzar la inscripció s'ha d'acudir al Casal Jove del Port de Sagunt o al Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt.

 

Els cursos es realitzaran en el Casal Jove del Port de Sagunt i la durada serà de 7 mesos, concretament entre octubre i maig.

 

El delegat de Joventut, Guillermo Sampedro ha afirmat que es tracta d'una tercera edició “que ja està consolidada. Confiem a superar el centenar de matriculats, que va ser la xifra d'esta última edició, amb alumnes col·laborant en rodatges professionals o fins i tot fent els seus propis curts i presentant-los a festivals.”

  
 

S'impartiran dos cursos sobre dirección de cinema, “Direcció de cinema I” i “Direcció de cinema II”. El primer d'ells enfocat a permetre a l'alumnat iniciar de forma autònoma un projecte cinematogràfic. El curs tindrà lloc els dimarts de 18 h a 20 h. El preu del mateix és de 136 euros.

 

El taller “Direcció de cinema II” se centra en aspectes més tècnics de la composició tècnica i d'edició per a poder realitzar un curtmetratge final. Este curs s'impartirà els dijous de 18 h a 20 h entre octubre i maig i el preu és de 160 euros.

 

Per a aquells que el seu objectiu siga formar-se en interpretació, s'impartirà el curs “Interpretació davant de la càmera I”. Este curs es destina a aquells alumnat que vulga formar-se tant per a cinema com per a televisió. Este curs es desenvoluparà els dimarts de 18 h a 20 h i el preu és de 136 euros.

 

Un altre curs dirigit a aquells que preferisquen estar davant de les càmeres és el de “Perfeccionament actoral”, dirigit a actors de teatre o llicenciats en escoles d'art dramàtic, així com actors amb formació o experiència prèvia que vulguen continuar la seua formació. El curs tindrà lloc els dilluns de 18 h a 20 h . El preu és de 160 euros.

D'altra banda, el “Taller cinIes”, un taller de cinema per a joves d'instituts que vulguen aprendre a escriure guions, interpretar, gravar, dirigir i editar el seu primer curt. El curs s'impartirà els dimecres de 18 a 20 h i té un preu de 80 euros.

 

El “Taller de titelles” per la seua banda, té característiques especials diferents de qualsevol altre muntatge. Els alumnes s'acostaran a este món perquè al final del curs siguen capaços de posar en pràctica una representació. L'horari és de 18 h a 20 h els dimecres i el preu 80 euros.


També hi ha un curs dirigit als més xicotets, com ha afirmat Sampedro s'ha mantingut “un ventall ampli d'edat, des dels 6 anys fins als 35 anys, amb cursos especialitzats per a xiquets i xiquetes, com CineKids, on els més xicotets aprendran a escriure guions i dirigir el seu propi curt, o cursos per a adolescents, com el CinIES, dirigit als alumnes de secundària de Sagunt”. 

 

És precisament el “Taller minicine”, el qual està destinat a xiquets d'entre 6 i 11 anys i que tindrà lloc els dissabtes de 10 h a 11.30 h. En este taller els xiquets aprendran a escriure guions, interpretar, fotografiar i dirigir el seu primer curt. El preu de la matrícula és de 80 euros.