Joventut ha realitzat una campanya per la seguretat en xarxes socials en els instituts de la localitat

Concretament es van realitzar xarrades per a alumnes de secundària dels instituts María Moliner, Eduardo Merello i Jorge Juan
Imagen 1
​La delegació de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt ha realitzat durant les dues primeres setmanes del mes d'abril una campanya per la seguretat en xarxes socials per a adolescents en centres d'ensenyament secundari de la ciutat. Concretament els instituts María Moliner, Eduardo Merello i Jorge Juan van tenir l'oportunitat d'aprendre en diverses xarres-tallers i un videoforum. Aquesta activitat s'emmarca dins de el “Programa IES” que anualment s'ofereix als instituts.

La primera de les xarrades que es va presentar als joves va ser “Xarxes socials i Identitat Digital”, en ella, es va presentar als alumnes la importància d'adquirir i generar des del principi una identitat digital, gràcies a un bon ús de les xarxes socials. Els ponents van presentar una sèrie de consells i normes d'actuació en les mateixes, per a guiar als joves a la construcció d'una òptima identitat digital. Els alumnes dels instituts de la localitat també van poder assistir a una xarrada sobre “la seguretat en l'ús del mòbil smartohone i la nomofobia” en la qual van rebre una sèrie de consells saludables i normes en l'ús correcte del mòbil per a no caure en la nomofobia (por incontrolable a eixir de casa sense el telèfon). L'última de les xarrades que va oferir la delegació de Joventut va ser sobre “La lletra xicoteta de la Xarxes Socials i les apps” amb la finalitat de presentar als alumnes de secundària la importància de llegir les clàusules de confidencialitat i privadesa que accepten a l'hora de donar-se d'alta en les xarxes socials o instal·lar apps en els seus dispositius mòbils. Temes d'importància referents a la privadesa en xarxes socials, codis espies en les aplicacions i la lletra xicoteta d'aquestes, que no sempre es llig amb l'atenció que es deuria.

Finalment també va tenir lloc un videoforum “del Bullying al Ciberbullying” (assetjament i ciberassetjament) la finalitat del qual era informar del gran dany causat i les greus conseqüències que van des de l'autolesió de les víctimes, depressió, fins a en alguns casos el suïcidi. Conscienciar de la importància de denunciar i informar a tutors i majors sobre els casos tant de Bullying com de Ciberbullying.