Joventut obri el termini d'inscripció per a l’Esplai dels Xiquets

El servei s'oferirà tant a Sagunt com al Port de Sagunt, amb una programació lúdic-educativa per a xiquets d'infantil i primària durant el matí dels dissabtes d'octubre a juny

La regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt, conscient de la importància de l'educació en el temps lliure, organitza una nova edició de l’Esplai de Xiquets i Xiquetes, un espai d'oci i temps lliure on, a través de tallers, excursions i dinàmiques de grup es donaran a conèixer els drets del menor, entre altres temes. El termini d’inscripció s'obri hui i acabarà el pròxim 29 de setembre. Els destinataris, per tant, són les xiquetes i xiquets matriculats als centres d'infantil i primària de la localitat (nascuts entre l'any 2009 i 2014, tots dos inclosos). L’Esplai tindrà lloc tots els dissabtes des del 14 d'octubre de 2017 fins al 2 de juny de 2018, de 10.30 h a 13.30 h.


Enguany, i com a novetat, l’Esplai es desenvoluparà alhora en els nuclis de Sagunt i el Port de Sagunt, tant al Centre Cultural Mario Monreal com al Casal Jove. En este sentit, segons explica el regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, “som conscients del dèficit d'activitats de Joventut al nucli històric i, per este motiu, anem a contrarestar esta falta de serveis a Sagunt duplicant l'oferta municipal de la regidoria de Joventut per als xiquets i xiquetes. En este cas, este servei de ludoteca per a xiquets i xiquetes d'entre 3 i 8 anys estarà present tant a Sagunt com al Port de Sagunt, un fet que volem posar en marxa a la resta de serveis de la regidoria”.


L’Esplai dels Xiquets contempla una programació lúdicoeducativa dirigida al temps lliure dels xiquets i xiquetes. Entre les activitats hi haurà tallers, jocs i excursions dirigides per monitors titulats. D'esta manera, els xiquets d'infantil i primària podran ocupar el seu temps lliure els dissabtes al matí amb estes activitats de forma divertida i entretinguda, treballant assumptes com la cura del medi ambient i el reciclatge, els hàbits saludables en l'educació i l'exercici físic, així com també el coneixement del patrimoni local.

LEsplai té com a punt de partida que el joc i les relacions entre els xiquets són fonamentals per al desenvolupament del menor. A més a més, són activitats molt pensades i organitzades que complixen amb cinc requisits importants: temps, espai, joguets i objectes diversos, companys i adults que compartixen i acompanyen el joc. A més a més, segons Sampedro, “també pretenem oferir a les famílies un servei ampli i a la mesura de les seues necessitats, ajudant a la conciliació familiar i als xiquets i xiquetes en la seua educació amb tallers i jocs. És a dir, un servei molt més complet que una ludoteca”.

Cal recordar que el termini d'inscripció és fins al pròxim 29 de setembre i la matriculació podrà realitzar-se al Centre Cultural Mario Monreal (c/Roma, 9, telf., 96 265 58 80) i al Casal Jove (c/Vent de Marinada s/n, telf. 96 268 34 39). El preu de la matrícula és de 56 euros.