Joventut organitza les I Jornades Star Wars Sagunt

Els pròxims 9 i 10 de desembre tindran lloc activitats gratuïtes, per a tots els públics i amb l'objectiu de reunir a diferents generacions apassionades per la saga galàctica
La delegació de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt organitza, per primera vegada, les I Jornades de Star Wars. Se celebraran els pròxims 9 i 10 de desembre en el Casal Jove del Port de Sagunt.
 
Divendres que ve 9 de desembre, en el Casal Jove del Port de Sagunt, a les 17:30 hores hi haurà Contacontes “El turista de les galàxies”, de Mos Teatre. A les 18 hores la Inauguració exposició maquetes Star Wars amb material reciclat a càrrec del seu autor Pepe Morera. A les 19 hores Xarrada “La clau de l'èxit espacial”, a càrrec de Jordi Talens, productor, realitzador i expert en la saga. Finalment, a les 20 hores Concerte BSO Star Wars a càrrec del Conservatori de Música Joaquin Rodrigo de Sagunt, amb la introducció a càrrec del músic Josué Vergara.
 
Per a la jornada del dissabte 10 hi ha preparat, també en el Casal Jove del Port de Sagunt, d'11 a 13:30 hores l'Escola Joves Jedi, Tallers Infantils Jedi/Sith i exhibicions, dedicat a un públic de 3 a 10 anys. Des de l'organització avisen que és requisit indispensable anar disfressat de Jove Jedi a aquesta activitat. A les 11:15 hores, Xarrada “Connexions i inspiracions entre Star Wars i Indiana Jones”, a càrrec de José Gràcia, autor del llibre “Hereus de la Guerra de les Galàxies”. A les 12:30 hores, Monòleg La saga Star Wars vista per un fan il·lustre amb Eugeni Alemany, guionista i còmic.
 
El dissabte a la vesprada, a partir de les 17 hores podrà gaudir-se de Jocs de taula Star Wars, un Concurs d'imitadors de Yoda, un Trivial de la saga i un espai reservat al videojoc Battlefront. A partir de les 18 hores, Projecció de curtmetratges sobre Star Wars, “Love Wars” i “Venús: L’esperança d’Adam”. Intervenen Alberto González Lorente, realitzador, i Pablo Llorens, director de cinema d'animació. A les 19 hores Màster Class “Star Wars, història d'una saga”. A càrrec de Pau Gómez, periodista cinematogràfic i autor del llibre “Star Wars. Memòries d'una galàxia molt llunyana”.
 
Durant tot el dissabte, hi haurà photocall amb la presència de personatges de Star Wars, mercat ambulant Star Wars i regals de marxandatge Star Wars a càrrec de Carrefour Sagunt per als participants en els tallers (limitat als 140 primers inscrits).
 
Els Cinemes Alucine Sagunt, per la seua banda, col·laboren amb la trilogia oferint la preestrena del nou lliurament Rogue One. Una història de Star Wars el dijous 15 de desembre. Hi haurà dues passades: a les 19:30 i a les 22:30. A més, regalarà 20 entrades a alguns dels participants que assistisquen a les activitats del Casal Jove.
 
“L'any passat ja organitzem diverses activitats vinculades amb la saga i ens vam adonar que la força era poderosa a Sagunt”, assegura el regidor de Joventut, Guillermo Sampedro. Per a dur a terme totes aquestes activitats, juntament amb l'Ajuntament de Sagunt, col·laboren Carrefour Sagunt, el Conservatori de Música Joaquín Rodrigo de Sagunt i els Cinemes Alucine de Sagunt.
 
Sampedro afig que la intenció d'aquestes jornades és amb la fi “que servisquen de punt de trobada per als afeccionats i aficionades de totes les edats, des dels més joves que estan descobrint ara les trilogies de la Guerra de les Galàxies, fins a aquelles persones que van conèixer de primera mà les estrenes de la saga a la fi dels anys 70 i 80”. Amb aquestes jornades, “volem convertir-nos en un referent per als amants de la saga en particular, i del cinema, la fantasia i la ciència-ficció en general, posant també en valor la cultura popular”, afirma el regidor.