Joventut organitza “Splash 2:La vinyeta que no cessa. Sagunt Còmic Festival” en el Casal Jove

La delegació de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt ha preparat nombroses activitats que giren al voltant del món del còmic i que tindran lloc els dies 13, 14 i 15 de febrer
Imagen 1Imagen 2
 
La delegació de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt organitza “Splash 2: La vinyeta que no cessa. Sagunt Comic Festival”. La segona edició d'un festival en el qual els joves podran gaudir de nombroses activitats que giren al voltant del món del còmic i que tindrà lloc els dies 13,14 i 15 de febrer en el Casal Jove.

La regidora delegada de Joventut, Davinia Bono, destaca que “igual que l'any passat, aquesta segona edició conté una gran diversitat d'accions creatives, una part lúdica potent i per descomptat, comptarem amb les presència dels autors més destacats del panorama nacional com Max, que ens porta la seua exposició “Vapor”. Una altra de les exposicions serà “Enxampada per tu” de Cristina Durán i Miguel A. Giner. A més enguany com a novetat s'atorgaran els premis Splash, uns afectuosos guardons als professionals del còmic”.

Els autors que estaran en aquesta segona edició són: Max, Manel *Fontdevila, Sento Llobell, Javier Olivares, Cristina Durán i Miguel Á. Giner, Agustín Ferrer, Pablo Auladell, Ana Oncina, Paco Roca, Elías Taño, Ricard i Richard, Sergio Bleda, Vicente Montalbá i Ricardo Vila, i alguna sorpresa més. 
El divendres 13 i dissabte 14 hi haurà projeccions de cinema, xarrades, videojocs i un especial photocall de Buck Rogers. També es retrà homenatge a l'editor Josep Toutain amb la passada d'un documental sobre la seua figura, acompanyat per una xarrada dels seus creadors.

En aquesta edició s'atorgaran els premis SPLASH que comptaran amb tres categories: Trajectòria, Millor àlbum nacional del 2014 i Millor humorista gràfic. A més, per als més xicotets de la casa hi ha preparats jocs, tallers i zona d'inflables. 

El costat solidari ho posarà l'editorial Astiberri que ha col·laborat en el projecte solidari “Vinyetes de vida”, un còmic que recopila el conjunt d'obres que han realitzat una sèrie d'autors convidats per Oxfam Intermón a visitar alguns projectes que l'ONG té al voltant del món. Amb els seus “quaderns de viatge” en mà, autors com Paco Roca, David Rubín, Álvaro Ortiz, Cristina Durán i Miguel A. Giner van plasmar les seues impressions per al projecte “Sí m'importa”. Per a presentar el projecte i el còmic en el SPLASH, participaren Paco Roca, Cristina Durán i Miguel A. Giner i Fernando Contreras, responsable d'Oxfam a la Comunitat Valenciana.

En la zona de stands, estaran algunes de les més interessants editorials, llibreries i fanzines que exposen els seus interessants catàlegs per als amants del còmic, i a més, acompanyats pels seus artistes gràfics.

Durant el festival, hi haurà una zona de videojocs, gràcies a Homoludicus els joves podran gaudir amb alguns dels videojocs més impactants dels nostres herois de paper: Tintín, Spiderman, Astérix, X-Men. I Astroboy!

La música també estarà present en el festival amb Jazzman Joker, jove músic que toca el saxo caracteritzat com el Joker, el gran clàssic enemic de Batman. 

A més, la Ma-Ma Rock Bar obri les seues portes al SPLASH i prepararà una divertida festa “Divendres13” durant les nits del festival. Una Queimada a les 12 de la nit per a tots els que porten algun element Jason. Precisament, DJ Jason amenitzarà amb una sessió de rock i crits.

Cal destacar que l'autobús “Splash” unirà València amb el Casal Jove. Arreplegarà públic a València i ho portarà i retornarà de forma gratuïta el dissabte 14, el dia gran del festival. Els interessats poden adquirir el seu tiquet del Bus-Splash en Futurama.

L'entrada és gratuïta i amb el nombre d'entrada l'últim dia del festival es realitzarà un sorteig de regals com a samarretes, posters, còmics, marxandatge i durant tot el festival es podrà adquirir la samarreta solidària de “Splash” signada i customizada per Sento Llobell.