Joventut presenta la segona temporada de la webserie #Ytuqmiras?!?

La presentació tindrà lloc diumenge que ve, 1 de maig, a partir de les 12 hores en el Casal Jove
Imagen 1Imagen 2
 
La delegació de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt presenta la segona temporada de la webserie “#Ytuqmiras?!?”. La presentació tindrà lloc diumenge que ve, 1 de maig, a partir de les 12.00 hores en el Casal Jove. El projecte, que naixia en 2015 en el marc de la col·laboració entre l'Ajuntament de Sagunt i el Ministeri d'Igualtat mitjançant el Programa Irene, ha sigut reconvertit per l'Àrea de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt. El objectiu inicial era prevenir la violència sexual en joves i adolescents, i la regidoria aposta per continuar prevenint la violència contra les dones en qualsevol de les seues formes. Així, la temàtica d'enguany gira entorn dels trastorns de la conducta alimentària (TCA) problemàtica que afecta a 9 xiques per cada xic que pateix anorèxia o bulímia.
 
Els protagonistes són adolescents d'entre 14 i 17 anys dels instituts de Sagunt, compromesos amb la igualtat i els drets humans. Així la creació dels dos capítols, un dedicat a la bulímia i un altre a la anorèxia, han tingut lloc en tres jornades diferents en les quals s'han implicat des del principi.
 
Segons explica el regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, “encara que enguany ens hem centrat en els trastorns alimentaris, la idea és seguir fomentant la construcció de relacions més igualitàries entre els i les joves i seguir combatent la violència masclista en els instituts de la nostra ciutat. Volem sensibilitzar i conscienciar a la gent jove d'aquest problema amb un projecte que l'any passat va ser un èxit, amb prop de 5.000 visites. Els joves han sigut els propis guionistes i protagonitzen els vídeos, amb el seu llenguatge i utilitzant un suport que els és més proper, com els mòbils i les xarxes socials, per a tenir més impacte”.

El primer dia, els joves van realitzar un taller formatiu sobre violència simbòlica, anorèxia, bulímia, autoestima i autoaceptació. D'altra banda, durant el segon dia van tenir lloc els assajos que parteixen sempre de les improvisacions i interactuacions grupals, que encara que estan orientades per les professionals, estan també basades en vivències personals amb la finalitat que queden reflectides les seues creences i percepcions sobre la temàtica. L'últim dia es va dur a terme el rodatge dels dos capítols.

Tal com va ocórrer amb la primera temporada, es pretén que el resultat siga utilitzat amb una doble finalitat. D'una banda, com un recurs per a professionals de l'educació posat que a partir d'ell es pot realitzar material complementari per a despertar la capacitat crítica de l'alumnat. Per un altre, com a missatge que circule entre els nostres joves, motiu pel qual la durada de cada capítol és d'aproximadament 3 minuts, amb l'objectiu de sensibilitzar sobre certs indicadors a tenir en compte i que hagueren d'alertar-los.

Està previst treballar altres temàtiques en una tercera temporada de la reeixida webserie a partir de juliol, i prèviament tindran lloc els càstings que, com de costum, es realitzaran en el Casal Jove.

El Casal Jove tindrà més activitats aquest cap de setmana ja que el mateix diumenge, a partir de les 12:30 hores, es projectaran els documentals del concurs 24 hores puntoDOC i es realitzarà el lliurament de premis. D'altra banda, el dissabte 30 d'abril, a les 16:30 hores, es projectarà el documental realitzat pels Dinakids, voluntaris dinamitzadors del Consell de la Infància de Sagunt.