Joventut programa el “Fórum Creatori” aquest dissabte en el Casal Jove

Es tracta d'un espai de debat sobre cultura, creació, gestió i participació. Aquestes jornades, que es desenvoluparan en el Casal Jove de Port de Sagunt, s'emmarquen dins de la iniciativa “Creatori”
Imagen 1Imagen 2
 
La delegació de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt ha organitzat per a aquest dissabte, 28 de maig, el “Fórum Creatori”. Es tracta d'un espai de debat sobre cultura, creació, gestió i participació. Aquesta jornada, que es desenvoluparan en el Casal Jove de Port de Sagunt, s'emmarquen dins de la iniciativa “Creatori”, un projecte sociocultural de caràcter interdisciplinari, els objectius principals del qual són la dinamització cultural del nostre territori i el suport a joves creadors. 

Aquesta trobada cerca ser un fórum de debat i reflexió sobre el teatre, la música, els drets humans, l'art en general, i la seua repercussió en la societat. A més, servirà per a completar la formació artística dels més de 50 alumnes i alumnes inscrits en els cinc cursos de música, arts plàstiques, escriptura, creació audiovisual i interpretació. En la jornada participaran els alumnes de el “Creatori”, així com els professors i una sèrie d'activistes culturals i artistes convidats.

La jornada porta per títol "Expulsats", tema sobre el qual estan treballant els alumnes i alumnes dels diferents tallers de Creatori, i cerca la relació entre art i societat, amb una mirada crítica sobre l'entorn. 

La primera de les xarrades, baix el títol "Artivismo", serà a càrrec de María Escalona (Educadora Social Activista i Coordinadora Equip d'Educa- Acció de Drets Humans d'Amnistia Internacional València) i Jorge Méndez (Activista i membre de "Balloona Matata"), i tractarà sobre les connexions entre l'art i la denúncia. 

La segona xarrada, "Altres Escenes, Altres Escenaris" comptarà amb Xavi Puchades (Dramaturg, Guionista, Director d'escena), Antonia Bé (Presidenta "Dons en Art", Dramaturga i Actriu) i Juan Carlos Garés (Productor de Cremen, Director Sala Russafa, actor) i tractarà sobre el teatre alternatiu en l'escena actual. A més, a les 16 hores hi haurà un concert de música africana amb una posterior tertúlia musical.

Finalment, a les 17 hores, tindrà lloc la xarra "Art i Compromís", sobre la necessitat de l'artista de comprometre's amb la realitat del seu temps, amb Ana Teresa Ortega, que porta l'exposició " Cartografías silenciadas ", en la qual documenta gràficament els espais més emblemàtics de la repressió franquista durant la guerra civil i la postguerra (ampos de concentració, colònies penitenciàries militaritzades i espais on va haver-hi afusellaments massius). Per la seua banda, José Gallego porta l'exposició " La fragilidad de la luz ", un recorregut expositiu que inclou un conjunt d'escultures en escaiola i de dibuixos sorgits a partir de la cita exacta amb la llum i la matèria.