Joventut programa l'exposició “News or Something” de Pedro Esteban Martínez

La “Expo de Joves Creadors” s'inaugurarà divendres, 18 de març, a partir de les 19.30 hores en el Casal Jove. L'autor és un exalumne del programa Creatori
Imagen 1
La delegació de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt programa l'exposició “News or Something” de Pedro Esteban Martínez. La mostra que s'emmarca dins de “Expo de Joves Creadors” s'inaugurarà divendres, 18 de març, a partir de les 19.30 hores, en el Casal Jove de Port de Sagunt i es podrà visitar fins al pròxim 16 d'abril.
 
El regidor delegat de Joventut, Guillermo Sampedro, ha explicat que Pedro Esteban Martínez, l'autor de la mostra, és un dels alumnes del programa Creatori del curs passat: “És una satisfacció que alumnes de l'any passat puguen exposar les seues obres en el Casal Jove perquè la nostra idea és fer una aposta important pels artistes locals cedint les instal·lacions del Casal Jove. Seguirem apostant pels artistes locals i confiem que els alumnes de l'actual Creatori puguen mostrar el seu potencial pròximament”.

Pedro Esteban Martínez és un jove de 24 anys del Port de Sagunt, i llicenciat en Belles Arts, per la Universitat Politècnica de València. Des que va acabar la carrera ha estat en actiu, aconseguint sustentar-se a força de la seua producció artística, més concretament de la pintura; combinant nombrosos retrats per encàrrec amb una línia més personal. Ha participat en exposicions col·lectives en diferents llocs, com per exemple, en el Palau de la Música de València, el Xekin Festival, Canet, la Sala Galileu Galilei, Galeria Thema, ARTgallery, North Rhine Westphalia d'Alemanya, Polònia, Spectrum Miami Art Fair, dels Estats Units. A més, la seua exposició “Vestigis” també es va poder gaudir en la sala del Centre Cívic del Port de Sagunt.

D'altra banda, la programació d'aquest cap de setmana, es completa amb la projecció de la pel·lícula “Mandarinas”, que s'emmarca en Cine Club del Casal, i es projectarà, el divendres, a partir de les 19 hores en el Casal Jove. La pel·lícula, nominada a l'Oscar en la categoria de millor pel·lícula de parla no anglesa en 2014, es desenvolupa en l'any 1990, quan esclata la guerra en una província georgiana que busca la independència. Ivo, un estoni, decideix quedar-se, a diferència de la resta dels seus compatriotes, per a ajudar el seu amic Margus amb la collita de mandarines. En començar el conflicte, dos soldats resulten ferits davant de sa casa, i Ivo es veu obligat a cuidar d'ells.