Joventut rebrà el premi “Ajuntaments pel consum responsable”

El guardó és atorgat per les associacions valencianes de comerç just de la Coordinadora Valenciana d'Organitzacions No Governamentals i de Desenvolupament (CVONGD)
Imagen 1
 
Guillermo Sampedro, regidor delegat de Joventut arreplegarà el premi “Ajuntament pel consum responsable” atorgat per les associacions valencianes de comerç just de la Coordinadora Valenciana d'Organitzacions No Governamentals i de desenvolupament (CVONGD). El premi es lliurarà diumenge que ve, 13 de desembre, a les 11.30 hores, en la Fira de Nadal de Comerç Just situada en el Passeig Russafa.

El delegat de Joventut, Guillermo Sampedro, s'ha mostrat molt orgullós de poder rebre aquest premi ja que: “suposa un reconeixement a la defensa que fa Joventut del comerç just, ètic i responsable, ja que des de fa anys estos criteris es vénen aplicant des de la delegació”. Sampedro ha afegit que “la idea és que es normalitze en tot l'ajuntament el camí que està seguint la delegació de Joventut, és a dir, que s'aplique a totes les compres que es realitzen des del consistori”.

Les ONGD premien la regidoria de Joventut del Ajuntament de Sagunt per la seua trajectòria i per introduir criteris de comerç just, ètics i mediambientals en la compra pública, així com la sensibilització sobre la importància d'aquests gestos. No oblidem que l'ajuntament en 2010 va assumir el compromís plenari de recolzar i desenvolupar una política de compra pública ètica, així com recolzar iniciatives encaminades a aquest objectiu.

De cara a les pròximes dates nadalenques, les organitzacions de comerç just recomanen optar per alternatives solidàries i responsables com el comerç just. Estes organitzacions  destaquen que aquesta alternativa consolida un model econòmic en el qual les persones i els seus drets són el més important. Després de més de mig segle de trajectòria, actualment el comerç just està implantat en més de 70 països i demostra que és possible fer un comerç que, a més de beneficis econòmics, genera desenvolupament i protegeix el medi ambient.