Justo Serna oferirà el dijous la conferència “El pasado es un país extraño” en el Centre Cívic

La xarrada s'emmarca dins de les primeres jornades de Memòria Històrica que organitzen la delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt i la Universitat de València
 
La delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt i la Universitat de València programen la segona xarrada de les primeres jornades de Memòria Històrica. Concretament, Justo Serna, catedràtic i professor d'Història Contemporània en la Universitat de València, oferirà la conferència “El pasado es un país extraño”, que tindrà lloc dijous que ve, 14 d'abril, a partir de les 19.30 hores en el Centre Cívic Antic Sanatori de Port de Sagunt.

Justo Serna està especialitzat en Història Cultural. Va iniciar les seues recerques en 1981 amb un estudi d'història sociocultural (Prensa e ideología agrarista en el País Valenciano. A propósito de 'La Opinión', Valencia, 1981) i posteriorment es va doctorar amb una tesi dedicada als sistemes disciplinaris del Vuit-cents, finalment publicada amb el títol de “Presos y Pobres en la España del XIX”. El vessant sociocultural del catedràtic també s'aprecia en els varis llibres que ha escrit amb Anaclet Pons (“La ciudad extensa”; “Un negoci de família”). Amb el temps, aqueix aspecte s'ha anat decantant per la història cultural i historiografia de la història cultural. Així, tots dos són els autors d'un parell de llibres d'especial significat en aquest àmbit: “Cómo se escribe la microhistoria”  y “La historia cultural”.