L'Ajuntament adjudica el contracte per al servei de l'Escola Municipal de Teatre

L'empresa ANEMANANT ha resultat l'adjudicatària d'aquest contracte, per un import de 111.400 euros
Imagen 1
La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Sagunt ha aprovat adjudicar el contracte de serveis de L’Escola Municipal de teatre a l'empresa ANEMANANT SL per una quantitat màxima de 111.400 euros

Els afeccionats a la interpretació podran seguir aprenent i gaudint aquest curs en l'Escola Municipal de Teatre. Este programa, des de la seua creació ha tingut una àmplia trajectòria de participació, amb una mitjana de 400 alumnes matriculats, i un gran acolliment entre la població.

El regidor delegat de Cultura i Ensenyament, José Manuel Tarazona, ha explicat que: “Dins de l'oferta per a consolidar Sagunt com a ciutat educadora integrem l'Escola Municipal de Teatre com a projecte pedagògic amb l'objectiu de consolidar l'activitat teatral en el municipi, tant des d'una perspectiva pedagògica i una altra teatral. L'escola dóna l'oportunitat, a totes les persones interessades d'aprendre els principis tècnics bàsics del teatre, al mateix temps que pretén ser un laboratori de creació teatral. A més, està formada per tres grans apartats “Jugant al teatre”; “Teatre per a joves”, i “Formació actoral””. Tarazona ha afegit que “esta iniciativa que desenvolupen de forma conjunta els departaments de Cultura, Joventut i Ensenyament de l'Ajuntament de Sagunt celebra enguany el seu desè aniversari”. El regidor de Cultura i Ensenyament ha conclòs que “és important recordar que s'oferiran deduccions o exempcions de pagament per a famílies nombroses, i a més, el curs de “Formació actoral” de la Escola Municipal de Teatre, que abans costava 258 euros, ara es podrà realitzar per 140 euros”.

“Jugant al teatre” és un curs dirigit a alumnes d'infantil i primària, que s'ofereix com a activitat complementària a tots els centres de la ciutat. On es treballa sobretot la comunicació i el moviment del cos. Este curs està dirigit pel departament d'Educació.

D'altra banda, “Teatre per a joves” està dirigit a joves d'entre 14 i 18 anys. Este curs dirigit pel departament de Joventut, incideix sobretot en el treball corporal.

Finalment, “Formació actoral” és un curs destinat a persones de més de 18 anys, dirigit pel departament de Cultura, més concretament per les Escoles de Proximitat, que aprofundeix en els coneixements donats en els cursos anteriors i en la posada en escena.

Els programes de formació descrits han de respondre a uns objectius comuns, entre els quals es troben: contribuir al desenvolupament integral de les persones; afavorir la transmissió de valors socials indispensables per a la convivència, l'escola activa, el diàleg constructiu i el respecte; ocupar i valorar el temps lliure de manera qualitativa i enriquidora; iniciar a l'alumnat en formes de representació; utilitzar el joc com a element dinamitzador i motivador; fomentar la creativitat de la població en matèria d'arts escèniques; formar a l'alumnat com a espectador de propostes dramàtiques en particular i artístiques i culturals en general; i finalment, integrar el contingut creatiu dels cursos dins del context artístic-cultural del municipi.

A més, els tres grans grups realitzaren al final de curs una posada en escena dins del seu grau d'aprenentatge.