L'Ajuntament de Sagunt aportarà 363.000 euros addicionals per a finalitzar les obres del nou pavelló poliesportiu

Pepe Gil s'ha reunit amb els tècnics per a analitzar la millor opció per a continuar les obres que tindran un pressupost total de 3’9 milions
El regidor delegat de Patrimoni i Contractació de l'Ajuntament de Sagunt, Pepe Gil, ha realitzat una visita d'inspecció i ha mantingut una reunió amb tècnics de la Generalitat Valenciana i amb el tècnic de la seua delegació per a analitzar l'estat de conservació del pavelló poliesportiu, les obres del qual porten paralitzades més de tres anys, i que es va començar a construir enfront del cementeri de Port de Sagunt. A partir d'aquest moment, s'està analitzant quina és la millor opció administrativa per a poder continuar amb l'execució d'aquesta nova instal·lació esportiva.
 
Segons ha explicat el regidor, l'Ajuntament de Sagunt aportarà 363.000 addicionals al pressupost d'execució de l'obra, que ja era de 3.590.810 euros, per a poder realitzar les millores que es requereixen per al seu ús posterior. Cal indicar que les obres ja executades estan valorades en aproximadament un milió d'euros (sense l'IVA). La Generalitat Valenciana ha ajornat el termini de finalització de les obres del conegut com a Pla Confiança o PIP, ja que els diversos problemes financers autonòmics han complicat moltes de les obres que s'estan executant amb el mateix, com ha succeït en el cas del citat pavelló. D'aquesta manera, aquest termini que finalitzava el 31 de desembre d'enguany s'ha allargat fins al 31 de desembre de 2019.

Pepe Gil ha explicat que: “Com tots sabran des de fa aproximadament tres anys o fins i tot més porten parades les obres del pavelló poliesportiu que hi ha enfront del cementeri de Port de Sagunt. Bàsicament els motius d'estar parada eren perquè a l'empresa adjudicatària que executava les obres no se li pagava per part de la Generalitat dins del termini i en la forma escaient i llavors es va veure obligada a abandonar les obres. A més hi havia un problema important i és que pràcticament es tenia la certesa que amb la dotació pressupostària inicial que s'havia posat no hi havia suficients recursos per a acabar les obres tal com era desitjable. Si es volia tenir un equip en la màxima categoria d'handbol, amb capacitat de jugar a Europa, etc. calia fer una sèrie d'obres i adequacions que amb els diners que hi havia inicialment previst no podien dur-se a terme. Açò a principi de legislatura, fa ja quasi un any, es va contactar amb els tècnics redactors del projecte perquè valoraren quants diners farien falta per a poder executar les obres i ens van dir que farien falta entre 350.000 i 370.000 euros addicionals, que són els que amb modificacions de crèdits a partir dels romanents que havia aconseguit l'Equip de Govern, es va dotar per al projecte del pavelló.

La nostra intenció és que només que els tècnics de la Conselleria donen el vistiplau puguem prendre una decisió administrativa per a continuar les obres. En qualsevol cas, les obres estaran fetes en 2018, si tot va com ha de funcionar, encara que la Generalitat ha donat de termini per a acabar-les fins al 31 de desembre del 2019
.”