L'Ajuntament de Sagunt aprova impulsar i donar suport a les campanyes de sensibilització que potencien la visibilitat de les lesbianes

Així ho va acordar el Ple del Consistori després de la proposició del grup municipal Compromís
 Foto d'arxiu de l'Equip de Govern amb la bandera LGTB+
  
L'Ajuntament de Sagunt s'ha compromès a impulsar i donar suport a campanyes de sensibilització que potencien la visibilitat de dones lesbianes com a referents públics positius i que lluiten contra la invisibilitat i els prejudicis que pateix aquest col·lectiu. Així ho va acordar el Ple del Consistori després de la proposició del grup municipal Compromís. 
 
La proposició destaca: “Mentre en la nostra societat persisteix la presumpció de heterosexualitat, que invisibilitza a les dones no heterosexuals, les dones lesbianes han de fer front a múltiples discriminacions. Estan sent excloses de l'accés als tractaments de reproducció assistida en la sanitat pública, senten l'absència de la seua realitat en les aules i fins i tot pateixen assetjament escolar per la seua condició, experimenten en les consultes ginecològiques el desconeixement de la diversitat sexual i de gènere per part dels professionals sanitaris, pateixen les retallades socials i la disminució de les inversions en polítiques d'igualtat. És necessari un compromís ferm de les institucions públiques amb la igualtat, i polítiques per a acabar amb qualsevol tipus de discriminació i desigualtat, en aquest cas la lesbofòbia social i institucional, per a fer possible una societat de persones diverses, però iguals en drets”. 
 
Concretament, el Ple ha aprovat garantir la inclusió de les dones lesbianes en les polítiques d'igualtat, tenint en compte la seua realitat, i adoptant mesures encaminades a l'eliminació de la lesbofòbia social i institucional. Així mateix, la proposta arreplega incloure en els protocols de la policia local mesures per a combatre la violència cap a les dones lesbianes, així com instar a les institucions sanitàries competents a l'elaboració de protocols sanitaris per a la correcta atenció de la salut sexual de les lesbianes i a la formació específica del personal sanitari en la diversitat sexual, de gènere i familiar. 
 
A més, s'ha acordat instar a les conselleries de Sanitat i Educació a la formació i sensibilització del personal dels centres geriàtrics i personal docent en la diversitat sexual i de gènere. Amb la moció també es pretén instar al govern central al fet que pose fi a la discriminació en l'accés als tractaments de reproducció assistida en la sanitat pública per a les parelles de dones o dones solteres.